Politie Flevoland

Tijdelijk bureau

Urk 23-06-2004 - Op de binnenplaats van het politiebureau op Urk zijn porto-cabins geplaatst, die vanaf vrijdag dienst zullen doen als tijdelijk politiebureau omdat het bureau gerenoveerd wordt. De dienstverlening blijft ongewijzigd.

De komende maanden wordt het politiebureau, dat dateert uit 1963 en in de loop der jaren al diverse verbouwingen heeft ondergaan, ingrijpend verbouwd. Deze renovatie is noodzakelijk omdat aan het bureau de laatste jaren weinig onderhoud is gepleegd en de indeling niet functioneel en klantvriendelijk is.

Zowel de binnen- als de buitenkant worden grondig onder handen genomen. De oude cellen worden omgebouwd tot ophoudkamers voor een kortstondig verblijf, de achter het bureau gelegen oude dienstwoning wordt meer bij het pand betrokken, de werkplekken van de medewerkers worden gemoderniseerd en de receptie krijgt een publieksvriendelijke opvang.

De verbouwing moet begin oktober 2004 afgerond zijn. In de tussenliggende tijd blijft de dienstverlening van de politie ongewijzigd. Wie het bureau in wil lopen moet even achterom, maar dat is een Urker wel gewend.