Politie Groningen

Persberichten woensdag 23 juni 2004

Provincie Groningen 23-06-2004 -

Ter Apel: gewonden bij verkeersongeval
Bij een verkeersongeval op de A.G. Wildervanckweg in Ter Apel zijn dinsdagavond drie mensen gewond geraakt. Het ongeval vond plaats toen een 43-jarige automobilist uit Emmen met zijn auto vanaf de Nulweg de A.G. Wildervanckweg wilde oprijden. Hij verleende daarbij geen voorrang aan een uit de richting van Weerdingermond komende auto, bestuurd door een 30-jarige man uit Stadskanaal. Er ontstond een aanrijding waarbij de auto van de Emmenaar in de flank werd aangereden. Zijn auto raakte zwaar beschadigd en de kwam in de berm tot stilstand. De bestuurder raakte in de wagen bekneld en moest met ernstig hoofdletsel naar een ziekenhuis worden gebracht. Zijn passagier, een 38-jarige vrouw uit Emmen raakte eveneens gewond en is ook overgebracht naar een ziekenhuis. Over haar letsel zijn geen bijzonderheden bekend. De Stadskanaalster bestuurder belandde na de botsing met zijn auto in een sloot. Hij liep nekletsel op en is ook voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht. Beide autos zijn door een takelbedrijf weggesleept.

Borgercompagnie: man dreigt met hooivork
De politie heeft dinsdagmorgen aan Borgercompagnie in Borgercompagnie (gemeente Menterwolde) een 59-jarige man uit Borgercompagnie aangehouden. De man wordt verdacht van bedreiging van een buurman. Beide mannen, die al langere tijd meningsverschillen hebben, kregen ruzie toen de buurman bezig was met het maaien van walkanten in de nabijheid van een paardenstal van de verdachte. De verdachte werd kwaad omdat de paarden onrustig werden van het maaien. Hij rende met een hooivork naar de trekker van de buurman en dreigde hem te steken. De buurman wist dat te voorkomen en waarschuwde de politie. Agenten hielden de verdachte aan en namen hem mee. De man is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Winsum/Zuidhorn: bromfietscontroles
Aan de Borgweg in Winsum en aan de Hanckemalaan in Zuidhorn heeft de politie dinsdagmiddag bromfietscontroles gehouden. Er werden 15 brommers gecontroleerd. In totaal leverde dat 14 processen-verbaal op. Acht bromfietseigenaren kregen een bekeuring voor een te hoog motorvermogen (constructiesnelheid). Daarnaast werd bekeurd voor het niet kunnen laten zien van het verzekeringsbewijs, niet of onjuist dragen van de helm en technische gebreken.

Zuidhorn e.a.: gordelcontroles
Op verschillende plaatsen in Zuidhorn, Visum, Mensingeweer, Saaksum en Den Ham heeft de politie dinsdag gordelcontroles gehouden. In totaal werden 206 autos gecontroleerd. Alle inzittenden droegen de gordels zodat de controlerende agenten hun bonboeken in de zak konden houden.