Politie Twente

Persberichten Politie Twente 23 juni 2004

Jan Camphuis: 053-4555588

Rijden onder invloed

Rijgedrag automobiliste valt op. Rijbewijs ingevorderd na 1.47 promille

Enschede

Woensdagmorgen 23 juni om ongeveer 01.10 uur viel rijdend over de Haaksbergerstraat in Enschede, het rijgedrag van een automobilist op. Ze reed slingerend en via het Spinnerplein werd de auto op de Spinnerstraat aan de kant gezet. Bij het aanspreken van de bestuurster bleek het alcoholgebruik en werd ze, een 41 jr. Enschedese, aangehouden. De ademanalyse aan het bureau wees 1.47 promille uit waarop het rijbewijs is ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-077416)

Rijden onder invloed

Rijgedrag valt op. Automobilist moet rijbewijs inleveren na constatering 1.45 promille

Enschede

Woensdagmorgen 23 juni omstreeks 01.20 uur viel surveillerende politiemensen het rijgedrag van een automobilist op de Hengelosestraat in Enschede. Hij reed slingerend en na het aan de kant zetten bleek de oorzaak, alcoholgebruik. Na aanhouding wees de ademanalyse aan het bureau 1.45 promille uit en werd van de bestuurder een 48 jr. Enschedeer het rijbewijs ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-077419)

Ramkraak met auto

Met auto etalageruit ingereden en kleding gestolen. Auto later aangetroffen, bleek gestolen

Enschede

Woensdagmorgen 23 juni omstreeks 04.40 uur werd een ramkraak gemeld bij een kledingzaak aan de Klomp in Enschede. Bleek dat met een auto een etalageruit van 3 bij 4 meter was binnengereden en uit de winkel waren ongeveer 50 spijkerbroeken ontvreemd. Een getuige had de auto weg zien rijden over de Klomp in de richting van de Oldenzaalsestraat. Een onderzoek werd ingesteld en op de Kremersmaten werd een auto aangetroffen die hoogstwaarschijnlijk bij de kraak is gebruikt. De achterzijde had schade en het glas van de ruit lag nog op de auto. Bij navraag bleek dat deze auto op 22 juni in Rotterdam bleek te zijn gestolen. De auto is afgesleept. Een onderzoek wordt verder ingesteld. Hoe groot de schade is, is nog niet bekend. (bps: 04-077438)

Notoire winkeldief aangehouden

Winkeldief op herhaling, wordt bij justitie voorgeleid

Enschede

Dinsdagmiddag 22 juni om ongeveer 14.55 uur wordt door personeel van een grootwinkelbedrijf aan het Hendrik Jan van Heekplein in Enschede, een winkeldief aangehouden. Hij bleek diverse kledingstukken bij het passen over elkaar aangetrokken te hebben en was daarmee de winkel uitgelopen zonder te betalen. Buiten was hij, een 27 jr. Enschedeer, door personeel aangehouden en weer mee de winkel ingenomen. Hier werd hij aan de politie overgedragen die hem meenam naar het bureau. Op het bureau bleek dat de 27 jr. een notoire winkeldief is en daarvoor als stelselmatige dader / veelpleger in verzekering werd gesteld om op donderdag de 24e bij justitie te worden voorgeleid. (bps: 04-077196)

Auto gestolen

Auto ontvreemd vanaf parkeerplaats

Enschede

Tussen maandag 21 juni, 22 uur en woensdag 23 juni, 08.30 uur, werd vanaf een parkeerplaats aan de Klomp in Enschede een rode Opel Kadett ontvreemd met het kenteken ZK-88-VY. De 18 jr. eigenaar uit Enschede heeft hiervan aangifte gedaan. (bps: 04-077507)

Aanrijding met letsel

Automobilist rijdt op vrachtwagencombinatie die probeert een inrit in te rijden

Bruinehaar

Dinsdagmorgen 22 juni om ongeveer 06.00 uur wordt een aanrijding gemeld op de Gravelandweg in Bruinehaar. Blijkt dat een 51 jr. bestuurder uit Lienden met een vrachtwagencombinatie van een bedrijf uit Beusichem, had geprobeerd een inrit aan de voor hem linkerzijde van de weg in te rijden. Dit lukte niet in een keer en moest stilstaan. Dit werd door een 65 jr. automobilist uit Almelo te laat opgemerkt en hij reed met zijn auto met aanhanger vol op de combinatie. Met onbekend letsel is de 65 jr. door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Almelo. Personenauto met aanhanger en de oplegger van de vrachtwagencombinatie zijn afgesleept. (bps: 04-076971)

Rijden onder invloed

Automobilist rijdt slingerend. Ademanalyse 0.8 promille

Enter

Woensdagmorgen 23 juni om ongeveer 05.00 uur viel politiemensen, rijdend over de A1, het rijgedrag van een automobilist op. Hij reed slingerend en werd aan de kant gezet waarop alcoholgebruik bleek. Na aanhouding is de bestuurder, een 26 jr. man uit Almelo, overgebracht naar het bureau waar de ademanalyse 0.8 promille uitwees. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-077439)

Winkeldief op herhaling

Winkeldief aangehouden, blijkt stelselmatige dader te zijn en wordt voorgeleid

Almelo

Dinsdagmiddag 22 juni omstreeks 14.20 uur wordt bij een supermarkt aan de Stadionlaan in Almelo een winkeldief door personeel aangehouden. Hij, een 29 jr. Almeloer, werd overgedragen aan de politie en meegenomen naar het bureau waar bleek dat hij veelpleger cq stelselmatige dader is. Hierop is de 29 jr. in verzekering gesteld en zal donderdag de 24e bij justitie worden voorgeleid.(bps: 04-077194)

Aanhouding na vernieling

Man aangehouden die ruit van woonkamer met steen heeft vernield

Almelo

Dinsdagavond 22 juni om ongeveer 23.00 uur wordt gemeld dat van een woning aan de Palestrinastraat in Almelo, een ruit is vernield. Ter plaatse wordt door de 39 jr. bewoonster doorgegeven dat zij met een aantal vrienden naar de televisie had zitten kijken en dat er een bromfiets langs was gereden waarvan de bestuurder richting de woning diverse bedreigingen had geuit. Direct daarop was een stuk trottoirtegel door de ruit van de woonkamer gevlogen. Eerder op de avond was dezelfde bromfietsbestuurder ook al langs gereden en had op dat moment alleen maar geschreeuwd. De bewoonster gaf aan om wie het ging waarop de politiemensen een onderzoek naar deze persoon hebben ingesteld. Even later werd hij, een 43 jr. Almeloer, in een woning aan de Wibauthof in Almelo aangetroffen en aangehouden. Aan het bureau werd hij voor verder onderzoek opgesloten. Oorzaak van het geheel heeft mogelijk gelegen in het feit dat de 43 jr. aan het begin van de avond problemen had gehad bij het winkelcentrum aan de Apollolaan, waar de vriend van de 38 jr. bewoonster bij had gestaan. Onderzoek zal dit verder moeten uitwijzen. (bps: 04-077393)

---- --
Persbericht.

Onderwerpen in Onder de Loep van donderdag 24 juni 2004.

(1e uitzending 19.21 uur (daarna herhalingen om de twee uur tot vrijdagmorgen 09.21 uur)

Oldenzaal-Amersfoort Moord.

Op 25 mei 2004 wordt de 23-jarige Yavuz Mehmet Irturk uit Oldenzaal vermist. Op zondag 30 mei wordt hij vermoord aangetroffen in zijn auto, die staat aan de Dr. Abraham Kuiperstraat in Amersfoort. Het rechercheteam heeft een aantal vragen over deze nog niet opgeloste moord.

Borne

In de nacht van 9 op 10 juni werden in Borne vier mannen op heterdaad betrapt bij een autokraak en aangehouden. In de auto die ze bij zich hadden werd een sleutel, vermoedelijk van een kluis aangetroffen. Deze sleutel wordt in de uitzending getoond. Het team dat een groot aantal autokraken van de laatste tijd onderzoekt, wil graag weten waar deze sleutel vandaan komt en of er mensen zijn die deze sleutel herkennen.

Zwolle Aanranding. Op woensdag 16 juni 2004 tussen 0.45 uur en 01.15 uur wordt een 21-jarige vrouw aangerand in de Walstraat nabij de Samuel Hirschstraat, waar zij haar fiets heeft staan. De dader grijpt haar plotseling van achteren vast. Zij weet zich te verzetten en weg te komen. Er is een signalement van de dader.

Deventer.
In februari 2004 vinden winkeldiefstallen plaats bij Bart Smit in Deventer. De verdachte is in beeld. Raalte.
In maart 2004 worden bij de DA-drogist in Raalte winkeldiefstallen gepleegd.Ook hier beelden van de verdachten. Holten.
Op 5 mei 2004 wordt uit een auto voor de Canadese begraafplaats in de Holterberg een tas weggenomen met o.a. de pinpas. De dader pint tot 4 keer toe een geldbedrag. Hij is in beeld. De vraag is aan degene die de getoonde verdachten kent om te bellen.

.

Tips kunnen naar aanleiding van deze uitzending gegeven worden via het gratis nummer: 0800-4555555 Twente en 0800-8887776 IJsselland. Eventueel anoniem via Bel M 0800-7000.

-----------------------

( Twente-IJsselland

"Onder de loep"

---- --