Ingezonden persbericht


9e0323.jpg

Persbericht

Toshiba introduceert groot aantal nieuwe en verbeterde zakelijke notebooks

Volwaardige vervangers van desktop-pc s met de nieuwste technologie van Intel, groot gebruiksgemak en eenvoudige aansluiting op draadloze netwerken

Capelle a/d IJssel, 23 juni 2004 Toshiba Information Systems Benelux introduceert een reeks nieuwe en vernieuwde notebooks, die alles in huis hebben waar de mobiele professional of de veeleisende privé-gebruiker om vraagt. Het gaat om drie nieuwe Tecra s, drie Satellite Pro-modellen en drie Portégé s, waaronder een TabletPC-model. Deze notebooks zijn voorzien van de nieuwste processortechnologie van Intel en gelden als volwaardige vervangers van desktop-pc s.

De Toshiba Tecra A2 is met zijn elegante ontwerp en indrukwekkende mogelijkheden de ideale notebook voor mensen die veel onderweg zijn. De Tecra A2 is voorzien van de nieuwste Intel Centrino-technologie, die ontwikkeld werd om een zo groot mogelijke mobiliteit te waarborgen. Naast uitstekende prestaties zorgt deze technologie voor een veel langere gebruiksduur van de accu en voor probleemloze draadloze connectiviteit. Dit laatste wordt bereikt door de ingebouwde WLAN 802.11b/g-mogelijkheden. De nieuwe g-variant biedt een vijf keer grotere datadoorvoer dan de al langer bestaande b-variant (11 Mbps).

De Intel Pentium M processor 715 met z n kloksnelheid van 1,5 GHz is snel genoeg om ook de meest veeleisende gebruikers op hun wenken te bedienen. De Tecra A2 is één van de eerste notebooks waarvoor de nieuwe processornummering van Intel is gebruikt. Deze Tecra beschikt over een ingebouwde CD-RW/DVD-drive en een zeer helder 15-inch TFT XGA-scherm wat zorgt voor optimaal kijkcomfort. De geluidsweergave komt uitstekend tot zijn recht dankzij de SRS TruSurround XT geluidstechnologie.

Tot slot is de Tecra A2 ontworpen om een zo groot mogelijk gebruiksgemak te bieden, zowel onderweg als op kantoor. Toshiba s ConfigFree-software zorgt voor moeiteloze netwerkconnectiviteit, inclusief het automatisch opsporen van draadloze netwerken. Met de meegeleverde Microsoft Office OneNote 2003-software tenslotte kunnen gebruikers aantekeningen makkelijk opslaan, organiseren en met anderen uitwisselen. De Toshiba Tecra A2 biedt optimale mobiliteit voor een aantrekkelijke prijs. Een docking-mogelijkheid is optioneel verkrijgbaar en uitwisselbaar met alle andere Tecra s en met de Portégé M-serie.

Toshiba Tecra S1

De nieuwe Toshiba Tecra S1 is gemaakt voor gebruikers die de allerhoogste eisen aan een notebook stellen. De Tecra S1 is dan ook voorzien van een Intel Pentium M processor 735 met een kloksnelheid van 1,7 GHz, terwijl het 15-inch TFT-scherm een resolutie van maximaal 1400 x 1050 biedt (SXGA+). De ingebouwde DVD-SuperMulti ondersteunt zowel DVD-, DVD+, DVD-ROM als DVD-RAM. Door een tweede accu te gebruiken, kan men bijna 7,5 uur onafgebroken met deze notebook werken. Uiteraard is ook de Tecra S1 voorzien van alle gangbare draadloze en bekabelde communicatiemogelijkheden, zoals serieel en PS/2 en beschikt daarnaast nog over Bluetooth 802.11b/g WLAN en infraroodverbindingen.

Toshiba Tecra M2

De Toshiba Tecra M2 is evenals de andere Tecra s voorzien van de Intel Centrino-technologie en heeft een Pentium M met een kloksnelheid van 1,5 GHz en een L2-cache van 1 MB aan boord. Het heldere 14,1-inch TFT-scherm wordt aangestuurd door een nVidia GeForce FX Go5200-kaart. In combinatie met de ingebouwde 8x DVD-speler zorgt dit voor optimaal kijkplezier.

De Tecra-reeks van Toshiba wordt door ondernemingen en gebruikers vooral gewaardeerd om de stabiliteit en lange levenscyclus van minimaal 12 maanden.

Toshiba Satellite Pro A60 en M30

De nieuwe Satellite Pro A60 is verkrijgbaar met een Intel Mobile Celeron 2,8 GHz-processor of met een Mobile Pentium 4-chip op 2,8 GHz. De A60 Celeron-uitvoering beschikt over een L2-cache van 128 KB en een Front Side Bus (FSB) op 400 MHz. Deze uitvoering is voorzien van 256 MB RAM-geheugen, wat kan worden uitgebreid tot maximaal 1280 MB. De Mobile Pentium-uitvoering van de Satellite Pro 60 heeft een L2-cache van 512 KB en een FSB op 533 MHz, terwijl het RAM-geheugen 512 MB groot is. Dit kan worden uitgebreid tot maximaal 1536 MB. Beide notebooks zijn voorzien van een 15-inch TFT-scherm, een harde schijf van 40 GB en een ingebouwde CD-RW/DVD-speler. Eveneens ingebouwd zijn netwerkconnectiviteit, infraroodverbindingen, een 56 Kbps-modem en iLink (IEEE 1394 Firewire). Optioneel kunnen beide notebooks van een USB Port Replicator worden voorzien.

De Toshiba Satellite Pro M30 is uitgerust met Centrino-technologie, een Pentium M processor 725 van 1,6 GHz en 2 MB L2-cache. Het 15,4-inch TFT-scherm biedt een maximale resolutie van 1280 x 800 (WXGA, 16:10), waardoor DVD s door middel van de ingebouwde CD-RW/DVD-speler op bioscoopformaat bekeken kunnen worden. Ook de M30 beschikt over draadloze 802.11b/g-connectiviteit, een infraroodverbinding, een 56 Kbps-modem en iLink (IEEE 1394 Firewire).

Toshiba Portégé M100, M200 en R100

Deze drie Portégé s zijn alle voorzien van Intel Centrino-technologie voor optimale mobiele prestaties. De Portégé M200 is een TabletPC-model, waarvan het beeldscherm omgedraaid en weer dichtgeklapt kan worden, waarna de notebook als een ouderwets , maar wel zeer high-tech kladblok fungeert. Met de bijgeleverde digitale pen kunnen aantekeningen op het scherm worden gemaakt, die automatisch door de computer herkend en gedigitaliseerd worden. De pen kan uiteraard ook worden gebruikt om door menu s te bladeren of over het Web te surfen. Het 12,1-inch grote Poly Silicon TFT-scherm fungeert eveneens als touchscreen, waardoor met een speciale pen de functie van de muis kan worden overgenomen. De Portégé M200 is voorzien van een Pentium M processor 725 op 1,6 GHz en heeft een L2-cache van 2 MB. Standaard wordt dit notebook geleverd met 256 MB RAM-geheugen, wat kan worden uitgebreid tot ruim 2 GB. Al deze drie Portégé-modellen zijn ook voorzien van 802.11b/g draadloze connectiviteit, terwijl de M100 en M200 ook over Bluetooth en infraroodverbindingen beschikken.

De Portége M100 wordt aangedreven door een Intel Pentium M processor Low Voltage 718 met een kloksnelheid van 1,3 GHz en beschikt eveneens over een 12,1-inch Poly Silicon TFT-scherm. Het interne geheugen bedraagt 256 MB en is uitbreidbaar tot 2048 MB. De M100 heeft een ingebouwde CD-RW/DVD-speler en heeft naast 802.11b/g, Bluetooth en infrarood ook een 1394 Firewire-verbinding aan boord. De M100 is voorzien van Windows XP Professional.

De ultradunne en ultralichte Portégé R100 tenslotte beschikt over een Pentium M Processor Ultra Low Voltage 733, met een kloksnelheid van 1,1 GHz en een 2 MB grote L2-cache. Het systeem is slechts 14,9 mm hoog en weegt niet meer dan 1,09 kg. Het interne geheugen bedraagt 256 MB en kan worden uitgebreid tot maximaal 1280 MB. Het speciaal door Toshiba ontwikkelde 12,1-inch Poly Silicon TFT-scherm biedt een resolutie van maximaal 1024 x 768 en wordt aangedreven door de Trident XP4m32 grafische controller. De Toshiba harde schijf van 40 GB is slechts 8 mm hoog. Ook de Portégé R100 is voorzien van 802.11b/g en een ingebouwde 10/100 Mbps Ethernetkaart. De R100 wordt geleverd met Windows XP Professional.

Over Toshiba

Toshiba Information Systems Benelux is een dochteronderneming van de Computer Systems Division van Toshiba Europe GmbH, leverancier van portable computers. Voor meer informatie zie www.computers.toshiba.nl.

Het moederbedrijf, Toshiba Corporation, nummer 8 op de wereldranglijst van computer en electronica bedrijven, is toonaangevend fabrikant van informatie- en communicatiesystemen, elektronische componenten, consumentenproducten, medische apparatuur en power systems. Integratie van de betreffende divisies verzekert het bedrijf van een positie als innovator op het gebied van geavanceerde componenten, producten en systemen. Toshiba heeft wereldwijd meer dan 161.000 medewerkers en de jaaromzet bedraagt ruim 53 miljard US$ (2003).



Ingezonden persbericht