1e persbericht van woensdag 23 juni 2004

Eindhoven 23-06-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachte aangehouden na melding inbraakpoging

In het struikgewas aan de Jacob Frankaertweg is woensdag rond 3.45 uur een 38-jarige man uit Utrecht aangehouden. Hij wordt verdacht van het proberen in te breken in een winkel aan de Klerklaan eerder die nacht. De politie kreeg hiervan een melding en ging ter plaatse. Daar aangekomen zagen zij twee personen een brandgang in rennen. De politie ging de verdachten achterna en zag kans om de Utrechtenaar in de kraag te grijpen. De tweede persoon kon ontkomen. Van deze man ontbreekt nog elk spoor. De Utrechtenaar is voor verder onderzoek de cel in gegaan.

Eindhoven: Verdachte met gestolen auto aangehouden

Op de Sint Lidwinastraat is dinsdagavond rond 18.30 uur een 34-jarige Eindhovenaar aangehouden. De politie zag de verdachte in een auto zitten die op 17 juni vanaf de Gestelsestraat is weggenomen. Toen de man de politie zag probeerde hij te ontsnappen. Hij stapte uit de auto en liep een speeltuin in. Hier werd de man aangehouden. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Geldrop: Inbreker overlopen

In een woning aan de Munt is in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken terwijl de bewoners lagen te slapen. Zij werden plotseling wakker omdat ze dachten dat iemand in hun huis was en zijn een kijkje gaan nemen. Toen ze in de hal stonden zagen ze de voordeur in het slot vallen. Uit de woning werd een handtas met diverse pasjes, een rijbewijs, een paspoort en een portemonnee met een paar honderd euro, weggenomen. De dader is binnengekomen door de voordeur open te maken.

Nuenen: Burenruzie

Dinsdagavond is rond 21.30 uur een 40-jarige man uit Nuenen aangehouden. Hij wordt verdacht van het slaan van zijn 50-jarige overbuurman. Het tweetal heeft sinds langere tijd onenigheid. Dinsdagavond belde de 40-jarige man bij de overbuurman aan en ontstond onenigheid waarbij de 50-jarige man werd geslagen en op de grond viel. De ambulancedienst kwam ter plaatse. De man had een verwonding aan zijn lip. Hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De verdachte is op het politiebureau verhoord. Hierna mocht hij naar huis. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Knegsel: Verdachten van vernieling aangehouden

Op het Groen zijn woensdag rond 2.00 uur een 31-jarige man en een 41-jarige vrouw uit Veldhoven aangehouden. Zij worden verdacht van het vernielen van twee ruitjes van een buitendeur van een horecagelegenheid aan het Groen. Het tweetal is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor mochten ze naar huis. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Valkenswaard: Autos uitgebrand

Op de Florijnhof is in de nacht van dinsdag op woensdag brand ontstaan in een daar geparkeerde auto. De autos die links en rechts naast het voertuig stonden vatten ook vlam. De brandweer heeft het vuur gedoofd. In totaal zijn drie autos uitgebrand. De oorzaak is nog onbekend.