Ingezonden persbericht


Geachte redactie,

Het snelgroeiende Europese recruitment-bureau I-People heeft na acht weken gebruik te hebben gemaakt van Siebel CRM OnDemand de omzet met 20 procent zien stijgen. Het in Nederland gevestigde bureau past Siebel CRM OnDemand toe voor het creëren van een eenduidige kijk ('view') op kandidaten, vacatures en werkgevers en is hierdoor in staat gebleken de productiviteit van de eigen medewerkers met 25 procent te laten toenemen. Meer informatie vindt u in onderstaand persbericht.

Wilt u meer informatie over deze klant, Siebel CRM OnDemand en Siebel's hosted CRM-strategie, of nog andere vragen heeft, dan horen wij dat graag.

Met vriendelijke groet,

Karin Schop
Account Executive
Text 100 Public Relations
Tel: +31 20 5304347
E-mail: karins@text100.nl


---

---------


- PERSBERICHT -

I-People vergroot binnen acht weken de omzet met 20 procent dankzij Siebel CRM OnDemand

Europees recruitment-bureau past hosted CRM-oplossing toe om eenduidige kijk op kandidaten, vacatures en werkgevers te creëren

SAN MATEO, Calif. - 23 juni 2004 - Het snelgroeiende Europese recruitment-bureau I-People heeft na acht weken gebruik te hebben gemaakt van Siebel CRM OnDemand de omzet met 20 procent zien stijgen. Het in Nederland gevestigde bureau past Siebel CRM OnDemand toe voor het creëren van een eenduidige kijk ('view') op kandidaten, vacatures en werkgevers en is hierdoor in staat gebleken de productiviteit van de eigen medewerkers met 25 procent te laten toenemen.

"Het gehele proces van het identificeren en invullen van vacatures en het promoten van kansen onder kandidaten wordt volledig beheerd met behulp van Siebel CRM OnDemand", zegt Willem Sterks, sales manager van I-People. "Binnen enkele dagen na de start van het project konden we reeds 'live' gaan. Siebel CRM OnDemand is zo gemakkelijk te gebruiken, dat onze gebruikers zich volledig kunnen concentreren op onze recruitment business en niemand zich druk hoeft te maken over het bedienen van het Siebel-systeem."

I-People, opgericht in 2003, is een recruitment-bureau gespecialiseerd in het aantrekken van professionals op het gebied van informatietechnologie en retail. Het informatiesysteem waarmee het bedrijf voorheen de relaties met werkgevers en kandidaten beheerde bood onvoldoende flexibiliteit en schaalbaarheid om de snelgroeiende activiteiten van I-People adequaat te kunnen ondersteunen.

I-People gebruikt Siebel CRM OnDemand om een eenduidige en complete kijk te creëren op de diverse werkgevers en de meer dan 15.000 'leads' en plaatsingskansen. Het bureau heeft Siebel CRM OnDemand binnen vijf dagen in gebruik genomen. De oplossing biedt zowel de medewerkers op het hoofdkantoor als mobiele werkers een gedetailleerd en uniform inzicht in iedere kandidaat en iedere werkgever. Werknemers kunnen op effectieve wijze de status van iedere vacature volgen, evenals de kansen om omzet te genereren in iedere markt waarin het bedrijf actief is. Siebel CRM OnDemand wordt tevens gebruikt voor het identificeren en acquireren van nieuwe recruitment-kansen.

Door alle medewerkers een compleet inzicht in alle klanten en recruitment-mogelijkheden te geven, heeft I-People binnen acht weken een toename van de omzet gerealiseerd van 20 procent. Doordat alle informatie nu via één en bovendien gemakkelijk te gebruiken systeem toegankelijk is, is bovendien de productiviteit van de werknemers met 25 procent toegenomen.

I-People maakt deel uit van een snelgroeiende groep van bedrijven die gebruik maken van Siebel CRM OnDemand. Sinds de Europese lancering in april van dit jaar maken inmiddels bedrijven in Engeland, Italië, Duitsland, Zwitserland, Frankrijk, Nederland, de Scandinavische landen, Rusland en Tsjechië gebruik van deze dienstverlening. Siebel CRM OnDemand ondersteunt de Engelse, Franse, Spaanse, Italiaanse en Duitse talen. Europese bedrijven kunnen hierdoor optimaal gebruik maken van de bewezen faciliteiten van Siebel Systems op het gebied van CRM voor het verkopen, marketen en ondersteunen van producten en diensten. Siebel CRM OnDemand is de eerste en enige hosted CRM-oplossing die in staat is samen te werken met 'on-site' geïmplementeerde CRM-oplossingen van Siebel Systems. Doordat Siebel CRM OnDemand en Siebel 7 hetzelfde datamodel hanteren, kan op eenvoudige wijze van een hosted aanpak worden doorgegroeid naar een 'on-site' oplossing van Siebel Systems.

Over Siebel CRM OnDemand
Siebel CRM OnDemand is een hosted CRM-oplossing die wordt aangeboden over het internet en is met behulp van iedere webbrowser beschikbaar tegen een vast bedrag per gebruiker per maand. Klanten kunnen Siebel CRM OnDemand snel en gemakkelijk in gebruik nemen, zonder dat zij vooraf grote investeringen in ICT behoeven te doen. Siebel CRM OnDemand biedt complete functionaliteit op het gebied van verkoop, marketing en serviceverlening, kent standaard ingebouwde analytische voorzieningen, beschikt over virtuele call center-technologie, is ontwikkeld met gebruik van 'best practices' en is gebaseerd op kwalitatief uitstekende hosting services en ondersteuning. Meer informatie is te vinden op www.crmondemand.com.

Over Siebel Systems
Siebel Systems Inc. (NASDAQ: SEBL) is de toonaangevende aanbieder van zakelijke applicatiesoftware waarmee bedrijven producten en diensten aan klanten kunnen aanbieden, kunnen verkopen en service kunnen verlenen via meerdere kanalen en meerdere divisies. Met wereldwijd meer dan 4000 klanten biedt Siebel Systems organisaties een reeks van 'best practices', CRM-toepassingen, analytische producten en bedrijfsprocessen die volledig zijn afgestemd op specifieke branches en sectoren en die zich bovendien in de praktijk ten volle hebben bewezen. Organisaties kunnen hiermee superieure klantervaringen bieden en winstgevendere relaties met afnemers onderhouden. Siebel Systems beschikt wereldwijd over kantoren in meer dan dertig landen. Meer informatie over Siebel Systems en haar klanten is te vinden op www.siebelsystems.nl.

© 1990-2004 Siebel Systems Inc. Alle rechten voorbehouden. Siebel en het Siebel-logo zijn merken van Siebel Systems Inc. en kunnen geregistreerd zijn in bepaalde landen en jurisdicties. Alle andere productnamen, merknamen, logo's en symbolen kunnen merken zijn van hun respectievelijke eigenaren.

Meer informatie
Sandra Wasseur
Senior Marketing Director Western Europe
Siebel Systems
Telefoon: 020-5401000