Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave woensdag 23 juni 2004

* POLITIE STUURT VIER REKENINGEN VOOR HET DOEN VAN VALSE AANGIFTEN

ROTTERDAM - Uit onderzoek van het Geweldsteam van het district Oost is gebleken dat in de periode van 24 januari tot 27 mei van dit jaar vier keer een valse aangifte is gedaan van straatroven, die zouden zijn gepleegd in Prins Alexander en Capelle aan den IJssel. De verzonnen aangiften betroffen onder meer een beroving onder bedreiging van een vuurwapen en een beroving, waarbij een tas uit de handen werd getrokken.
Tijdens de berovingen zouden onder andere geld en mobiele telefoons zijn buitgemaakt. De rechercheurs ontdekten tijdens hun onderzoek dat de motieven van de vier verdachten bestonden uit geldproblemen en het oplichten van de verzekeringsmaatschappij. De vier verdachten, een negentienjarige vrouw uit Lisse, een 22-jarige Rotterdammer, een 25-jarige Capellenaar en een 37-jarige vrouw uit Rotterdam, kunnen binnenkort in hun brievenbus een rekening verwachten, waarin op hen de kosten van het politie-onderzoek worden verhaald. Tevens zal tegen het viertal proces-verbaal worden opgemaakt wegens het doen van valse aangifte.


* POGING STRAATROOF
ROTTERDAM - Dinsdagavond probeerde een onbekende man in de Leeuwensteinstraat een 58-jarige vrouw en een 65-jarige man, beiden afkomstig uit Rotterdam, te beroven. Het echtpaar liep richting Paul Krugerstraat, toen zij werden benaderd door de man. Toen de berover de tas van de vrouw probeerde af te pakken, sprong de 65-jarige Rotterdammer tussenbeiden. Vervolgens haalde de berover een vuurwapen te voorschijn en richtte dit op de man. Hierop begon het slachtoffer te schreeuwen, waarna de verdachte ijlings de benen nam.

Middaguitgave dinsdag 22 juni 2004

* MAN ONDER STROOM
ROTTERDAM - Dinsdagmorgen omstreeks half tien raakte op de Welplaatkade, tijdens verbouwingswerkzaamheden, een 38-jarige man uit Brielle gewond. Het slachtoffer was bezig met het demonteren van de stroomaansluiting, toen hij onder stroom kwam te staan. De man, die geen brandwonden opliep, werd voor nader onderzoek door personeel van de AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond vervoerd naar het Ruwaard van Puttenziekenhuis in Spijkenisse. De Arbeidsinspectie heeft een onderzoek ingesteld.


* MOTORRIJDER ZWAAR GEWOND NA INHAALMANOEUVRE

ROTTERDAM - Dinsdagmorgen omstreeks half acht raakte bij een verkeersongeval op de Reeweg een 28-jarige motorrijder uit Brielle zwaar gewond.
Het slachtoffer reed tussen twee voor het rode verkeerslicht stilstaande vrachtwagens met opleggers door. Op het moment dat de vrachtwagens groen licht kregen en wegreden kwam de motorrijder ten val. Personeel van de AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond en Traumahelikopter reanimeerden de motorbestuurder, waarna hij met een spoedtransport werd vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum. De Technische Ongevallen Dienst van de Verkeerspolitie heeft een nader onderzoek naar het ongeval ingesteld.


* NAAR AANLEIDING VAN CAMERABEELDEN VIER VERDACHTEN MISHANDELING

AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Rotterdam-West hield dinsdagmorgen, naar aanleiding van camerabeelden, omstreeks kwart over elf op de Keileweg vier mannen afkomstig uit Delft, Amsterdam en Groningen (21, 28, 54 en 55 jaar) aan. De mannen hadden kort daarvoor een man (identiteit nog onbekend) geslagen en vastgebonden. Het slachtoffer wilde bij het viertal een auto kopen en zag op een gegeven moment van de koop af. Toen de man wegliep, pakte het viertal hem beet en bond hem aan een boom vast. Personeel van de afdeling Cameratoezicht alarmeerde vervolgens politiemensen, waarna de mannen even later werden aangehouden. Zij werden overgebracht naar het politiebureau en voor nader verhoor ingesloten.

Ochtenduitgave dinsdag 22 juni 2004