Ingezonden persbericht


Persbericht

Contact pr-bureau:
Muriel Huart bij Luna
Tel +32 2 658 02 91
Gsm +32 495 59 38 01
Muriel@luna.be
http://www.luna.be

Primagaz Benelux kiest voor WinRoute
van Routing International

De gasleverancier automatiseert zijn complexe distributieprocessen

Brussel, juni 2004 - Routing International, de producent van software voor rittenplanning en -optimalisering voor transport en distributie, heeft een contract getekend met Primagaz Benelux, leverancier van butaan en propaan in flessen of in bulktanks. Primagaz Benelux, een business unit van SHV Gas, welke een kernactiviteit vertegenwoordigt binnen SHV Holdings te Utrecht, heeft, voor het automatiseren van de distributieactiviteiten in de Benelux, gekozen voor de software WinRoute.

"Primagaz was op zoek naar een systeem dat zowel de efficiëntie van de rondes verbeterde als de kwaliteit van de dienstverlening naar de klanten toe," legt Christa Bosman van Primagaz uit. "De specifieke complexiteit van gasdistributie, in flessen of in bulktanks maakt de automatisering van de processen zeer moeilijk. Routing International bleek reeds ervaring te hebben met dergelijke processen. Bovendien was de ontwikkelingssnelheid van Routing International doorslaggevend. Routing brengt per jaar drie nieuwe versies (standaard) van WinRoute uit, waardoor zij in staat is om snel in te spelen op onze huidige en toekomstige behoeftes."

Anouk Zwiep, Business Development Manager bij Routing Nederland: "Het gaat om een voor Routing International typische klant. Onze kracht ligt precies in de automatisering van complexe processen. In België en Frankrijk bewijzen wij al jaren juist de moeilijkere vraagstukken te kunnen oplossen. Met deze keuze van Primagaz bewijzen wij dat nu ook weer in de Nederlandse markt."

Over Primagaz Benelux
Primagaz Benelux is sinds 45 jaar een van de belangrijkste gasleveranciers in België en Nederland. Primagaz Benelux levert propaan en butaan in vloeibare vorm, in flessen of in bulktanks. Doormiddel van innovatief onderzoek ontwikkelt Primagaz constant nieuwe producten die toegespitst zijn op de verwachtingen van de gebruiker. Tot deze gebruikers behoren particuliere afnemers, bouwbedrijven, industriële afnemers, agrarische bedrijven en organisaties uit de recreatieve sector. Dagelijks doorkruisen gasflessen- en tankwagens heel België en Nederland om duizenden flessenverkooppunten en tienduizenden bulkklanten van propaan of butaan te voorzien. SHV Gas is de grootste onafhankelijke leverancier van butaan en propaan in de wereld en heeft filialen in 23 landen, verspreid over de vier werelddelen.