Ingezonden persbericht


1385dfe.jpg

Persbericht

VAI lanceert VAI ScriptStudio

Voor het snel samenstellen van scriptoplossingen

Veenendaal, 23 juni 2004 VAI, leverancier van oplossingen voor migratie naar Windows-platformen en de inrichting van centraal IT-beheer, brengt VAI ScriptStudio op de markt, een tool voor het bouwen van scriptoplossingen. VAI ScriptStudio maakt op een nieuwe manier gebruik van de Microsoft Visual Studio .NET ontwikkelomgeving voor het creëren van scripts, doordat deze nu kunnen worden samengesteld met onderdelen uit een scriptbibliotheek. Met de tool wordt de ontwikkeltijd van scripts sterk teruggebracht, terwijl de kwaliteit wordt verbeterd.

VAI ScriptStudio sluit aan op Visual Studio .NET en maakt een dynamische opbouw van scripts mogelijk op basis van onderdelen uit de meegeleverde scriptbibliotheek. Deze bibliotheek bevat onderdelen voor installatie van besturingssystemen en logonscripts. Het blijft steeds mogelijk om onderdelen te vervangen door andere, al naar gelang de behoeften wijzigen. Daarnaast kunnen gebruikers zelf scriptbibliotheken samenstellen en deze met andere gebruikers uitwisselen.

Scripts voor de implementatie van besturingssystemen

Beheerders gebruiken installatiescripts of diskimages voor het automatiseren van implementaties van besturingssystemen. Het beheer van dergelijke scripts en images is lastig en vatbaar voor fouten. De documentatie krijgt vaak de minste aandacht en is zelden up-to-date. VAI ScriptStudio verhelpt dit.

Een automatische installatie met scripts en/of Remote Installation Services (RIS) is een stabiele en goed te onderhouden methode voor het implementeren van besturingssystemen. Wie echter de voorkeur geeft aan het gebruik van diskimages kan het beste een installatiescript gebruiken om een standaard besturingssysteeminstallatie te maken als basis voor de diskimages. VAI ScriptStudio wordt geleverd met scriptonderdelen en complete sjablonen voor de installatie van Windows XP en Windows Server 2003.

Logonscripts

De meeste logonscripts worden gebruikt om een gestandaardiseerde IT-omgeving te creëren voor gebruikers. Dit gebeurt onder meer door het koppelen van schijven en printers, het veranderen van registry-instellingen en het starten van diverse programma s. De scriptbibliotheek bevat kant-en-klare onderdelen om complete logonscripts te maken. De scripts zijn herbruikbaar en de automatische documentatie vereenvoudigt het beheer van de logonscripts.

Enkele mogelijkheden van VAI ScriptStudio:

* Hiërarchisch overzicht van de scriptoplossing;
* Volledige integratie met Visual Studio .NET;
* Code colouring voor Visual Basic scripts;
* Versie- en statuscontrole van scriptonderdelen en volledige scripts;
* Gebruik van variabelen om hergebruik van scriptonderdelen te bevorderen;
* Bibliotheek met scriptonderdelen, inclusief complete installatiescripts voor Windows XP en Windows Server 2003;
* Automatisch genereren van implementatiescripts voor besturingssystemen, inclusief documentatie.

Systeemeisen

Windows 2000, Windows XP of Windows Server 2003 met Visual Studio .NET of Visual Basic .NET.

Microsoft Tech"Ed 2004

VAI ScriptStudio wordt gedemonstreerd tijdens Microsoft Tech"Ed 2004 Europe, 29 juni 2 juli 2004 in de Amsterdam RAI op standnummer C40.

Over VAI

VAI, opgericht in 1997, is leverancier van oplossingen voor migratie naar Windows-platformen en inrichting van centraal IT-beheer. Centraal IT-beheer biedt belangrijke voordelen, zoals lagere exploitatiekosten (TCO), grotere betrouwbaarheid van de IT-voorzieningen en betere beschikbaarheid van applicaties. De oplossingen van VAI zorgen ervoor dat deze voordelen daadwerkelijk en blijvend bereikt worden.

VAI levert kant-en-klare inrichtingsbouwstenen voor een snel en voorspelbaar migratieproject, tools voor softwaremanagement en -deployment alsmede aansluitende processen voor inrichting en beheer. VAI beschikt over een eigen R&D-afdeling voor het ontwikkelen van geïntegreerde oplossingen op de beschreven werkgebieden. Sinds vier jaar heeft VAI een Package Fabriek waar applicatiepackages tegen vaste service levels en vaste kosten worden ontwikkeld. VAI is Microsoft Gold Certified partner voor Advanced Infrastructure Solutions en Networking Infrastructure Solutions en heeft circa 100 medewerkers. De oplossingen van VAI worden gebruikt bij gerenommeerde organisaties zoals het Ministerie van Defensie, Stork, KAS BANK N.V., Mercuri Urval, Verenigde Bloemenveilingen Aalsmeer, provincies en gemeenten. In totaal zijn met de oplossingen van VAI meer dan 200.000 werkplekken ingericht. Meer informatie vindt u op www.vai.nl