Ingezonden persbericht


Martin van der Krogt directeur Sociale Zekerheid bij de Ewycksgroep

Utrecht, 23 juni 2004 - de Ewycksgroep, zakelijk dienstverlener en krachtbron van 24 dochterbedrijven in uiteenlopende specialismen, heeft mr. Martin van der Krogt per 1 september aangesteld als directeur van het dienstenportfolio voor organisaties in de sociale zekerheid. Van der Krogt komt van Capgemini. Bij de Ewycksgroep wordt hij verantwoordelijk voor het opbouwen en positioneren van huidige en nieuwe diensten in het marktsegment Sociale Zekerheid. Hij zal leiding geven aan de betrokken werkmaatschappijen Talenter Training, TalenterFlex, PLANGroep, OBIN en Experts in Werk (voorheen KLIQ Experts). Zijn standplaats is het kantoor van de Ewycksgroep in Capelle aan den IJssel.

Martin van der Krogt (1948) heeft talloze publicaties op zijn naam staan, tientallen lezingen en presentaties gegeven en een breed scala aan functies vervuld op het terrein van sociale zekerheid. Martin is in zijn actuele functie als Vice-President bij het onderdeel Consulting Services Nederland BV van Capgemini verantwoordelijk voor de marktgroep onderwijs, werk & inkomen. Voordien heeft hij diverse directiefuncties vervuld voor o.m. Ernst & Young Consulting, GAK, GMD, een gemeentelijke Dienst Welzijn en een GSD.

Toegevoegde waarde voor organisaties in sociale zekerheid De Ewycksgroep bouwt in gestaag tempo en op duurzame basis aan het dienstenportfolio binnen deze markt. Het huidige aanbod bevat onder meer detachering van sociale zekerheidsspecialisten (Talenter Flex), training en coaching van vakkennis sociale zekerheid (Talenter Training), detachering van specialisten voor Sociale Diensten (PLANgroep), experts op het gebied van bewindvoering en solventie (OBIN) en detachering en coaching van reïntegratieconsulenten (Experts in Werk, voorheen KLIQ Experts). Van der Krogt is aangesteld om deze krachten te bundelen en de onderlinge samenwerking uit te bouwen, zodat het dienstenaanbod een integraal antwoord is op de vraag van de klant.

Samenwerkende specialisten
De aanstelling van Van der Krogt past in de strategie van de Ewycksgroep om kwalitatief hoogwaardige diensten te leveren via specialisten, die hun aanbod wanneer de markt daarom vraagt door samenwerking bundelen tot een keten van elkaar versterkende en aanvullende diensten.

De Ewycksgroep groeit door zowel autonome groei als overnames. Dit jaar lijfde het bedrijf de Human Capital Group, Bright Alley en KLIQ Experts in. De HR-consultants van de Human Capital Group werden per 1 juni van Deloitte overgenomen. Van Bright Alley bezat de Ewycksgroep al een aantal jaren 60%. Per 1 januari werd ook de resterende 40% overgenomen van NOB. Op 17 juni werd de overname van KLIQ Experts per 1 januari 2004 bekendgemaakt.

Over de Ewycksgroep
De Ewycksgroep is een zakelijke dienstverlener met 24 samenwerkende bedrijven en rond de 1000 medewerkers. Deze bedrijven zijn werkzaam in de sectoren sociale zekerheid, overheid, advanced government, financiële dienstverlening, industrie en utilities, media en telecom. De Ewycksgroep biedt een keten van kennis en diensten aan op het gebied van ICT, marketing communicatie, HRM, organisatie, finance, engineering, legal en knowledge, opleidingen en trainingen. De Ewycksgroep heeft vestigingen in onder meer Utrecht, Rotterdam, Amsterdam, Brussel en München.

Ingezonden persbericht