TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 23-06-2004

Radio
TROS KLASSIEK

TROS KLASSIEK ONTVANGT 'APOLLO'
UIT HANDEN VAN PRINSES CHRISTINA

Prinses Christina heeft afgelopen maandag 21 juni jl. een 'Apollo' uitgereikt aan TROS-presentatoren Aukelien van Hoytema en Petra Koks (TROS Radio 4) tijdens de Soirée Musicale et Culinaire in Kasteel De Wittenburg in Wassenaar.

Dit bronzen beeldje van de God van de Schone Kunsten met een lier in zijn handen (gemaakt door Aart Schonk) wordt jaarlijks toegekend aan personen of instellingen die zich bijzonder hebben ingespannen voor het Prinses Christina Concours.

Dit jaar werd erbij stilgestaan dat TROS Klassiek zich al vijf jaar lang inzet voor de promotie van jonge Nederlandse musici, die meedoen aan deze gerenommeerde muziekwedstrijd. Onder meer door het uitzenden van de finale en lunchconcerten met laureaten.

Daarnaast is de TROS vertegenwoordigd in de persjury van het concours in de persoon van Aukelien van Hoytema, en stelt de afdeling TROS Klassiek jaarlijks een TROS-prijs ter beschikking: een radio-opname voor uitzending in het programma Jong Talent van Petra Koks. Ook heeft Aukelien ervoor gezorgd dat laureaten van het Prinses Christina Concours dit jaar mochten optreden op het zeer succesvolle Chopin Festival in de Dr Anton Philipszaal in Den Haag.

Tijdens het diner werd de ondersteuning van de muziekafdeling van de TROS nog eens extra benadrukt en onder gepaste dank werd de Apollo in ontvangst genomen (zie attachments voor foto's).

Foto 1: van links naar rechts: Petra Koks, Aukelien van Hoytema en prinses Christina. Foto 2: van links naar rechts: Aukelien van Hoytema, Petra Koks en prinses Christina.

Voor meer informatie: www.trosklassiek.nl




TROS