Politie Gelderland-Zuid

1. Gelderland-Zuid
2. Korpsstaf

Datum  Nijmegen, woensdag 23 juni 2004[pic]woensdag 23 juni 2004     
                                                                     
Van    Ben van Ingen Schenau, GSM-nummer 06.51592422 / afdeling      
      Communicatie                                                   

Regionaal Persbericht


District Stad Nijmegen
Twee meisjes aangehouden voor openlijke geweldpleging

De politie heeft dinsdagmiddag op een school in Nijmegen twee meisjes van 15 en 17 jaar uit Nijmegen aangehouden. De meisjes hadden kort daarvoor een medeleerlinge van 15 jaar, afkomstig uit Cuijk, mishandeld. Het slachtoffer moest zich in het Radboud aan haar verwondingen laten behandelen. De twee verdachten zijn in verzekering gesteld. Aan de mishandeling ging een woordenwisseling vooraf.


Mannen aangehouden na mishandeling

Afgelopen nacht werd een vechtpartij gemeld in een café aan de Hertogstraat. Daar bleek dat een 28-jarige medewerker van het café door een groep mannen was mishandeld. Toen de politie ter plaatse kwam vluchtte de groep in de richting van het Mariënburg. Twee verdachten konden worden aangehouden. Het betreft een 20-jarige man uit Bemmel en een 23-jarige Nijmegenaar. Beide mannen zijn ingesloten. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.


Rijbewijs ingevorderd

Surveillerende politiemensen zagen afgelopen nacht een automobilist het rode verkeerslicht negeren op de kruising van de Neerbosscheweg met de Wijchenseweg. Vervolgens reed de bestuurder met hoge snelheid over de Wijchenseweg in de richting van Wijchen. Daarbij werd een snelheid gemeten van 119 km/u. Op de A326 kon de bestuurder worden staande gehouden. Tegen de bestuurder, een 22-jarige man uit Veghel, is proces-verbaal opgemaakt. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.


Gestolen bestelauto

Vanmorgen is vanaf de Gelderselaan een witte Opel Combo met kenteken 91-BG-DN gestolen. De dader heeft ter plaatse eerste een schaftkeet open gebroken om zo aan de sleutels van de auto te komen. Een man uit Gorinchem deed aangifte.


District Tweestromenland

Malden - auto's in brand

Woensdagmorgen rond 01.25 uur werd gemeld dat er aan de Kloosterstraat twee auto's in brand stonden. De politie was vrijwel onmiddellijk na de melding ter plaatse en zag dat op de gezamenlijke oprit van twee woningen een personenauto en een bedrijfsauto in brand stonden. Bij de twee auto's lag een brandende jerrycan. Door de twee brandende auto's was er gevaar voor de twee woningen. Daarom werden de betreffende woningen en de twee daarnaast gelegen woningen ontruimd. De brandweer kwam ter plaatse en bluste de brandende auto's. De politie vermoed brandstichting en stelt een nader onderzoek in. Er raakte door de brand niemand gewond. Een schadebedrag is niet bekend.


Boven-Leeuwen - aanrijding met letsel

Een 27-jarige inwoner van Oosterhout (Gld) reed dinsdagavond over de Van Heemstraweg, komende vanuit de richting Nijmegen. Ter hoogte van Boven-Leeuwen is de man achter het stuur in slaap gevallen en vervolgens op de verkeerde weghelft terecht gekomen. Daar botste hij op een tegemoetkomende personenauto, bestuurd door een 72-jarige inwoonster van Buren. Bij de aanrijding raakte de 72-jarige gewond en werd overgebracht naar het Rivierenland ziekenhuis.


District De Waarden

Buren - aanrijding met letsel

Een 26-jarige Tielenaar veroorzaakte dinsdag in de namiddag op de Tielseweg een aanrijding omdat hij niet oplette terwijl hij vanuit Buren in de richting Tiel reed. De Tielenaar was al rijdend druk doende met een blikje drinken en kwam daarbij op de weghelft voor het tegemoetkomend verkeer. Daardoor schampte hij de auto van een hem tegemoet rijdende 34-jarige vrouw uit Meteren en botste frontaal tegen een daarachter hem tegemoet rijdende auto van een 26-jarige vrouw uit Lienden. De vrouw uit Lienden kwam in een rechts van de weg gelegen akkerland tot stilstand. Vanwege opgelopen letsel knipte de brandweer het dak van haar auto en werd zij per ambulance overgebracht naar het Rivierenland-ziekenhuis.


Tiel - man aangehouden na mishandeling

De politie heeft dinsdagavond in een caravan aan de Echteldsedijk een 33-jarige Tielenaar aangehouden. De man had kort daarvoor de 49-jarige bewoner van die caravan ernstig mishandeld. De politie werd door een omwonende gewaarschuwd dat in de caravan een heftige ruzie gaande was. De 49-jarige werd in het ziekenhuis aan zijn verwondingen behandeld.


Vuren - woninginbraak

Dinsdag is ingebroken in een woning aan de Poldersekade in Vuren. Onbekend is hoe men de woning is binnen gekomen. De 42-jarige bewoonster mist sieraden.


Blik op veilig

Snelheidscontrole op 22 juni

Plaats    Straat       Tijd        MaximumVoer-AantaHoogst
                                          tuigel    gemete
                                   snelhein    bekeun     
                                   d           rd   snelhe
                                                    id    
Nijmegen  St.          07.30 -     50     3298 147  77    
          Annastraat   11.00                              
Nijmegen  Hatertseweg  11.45 -     50     1601 37   88    
                       14.00                              
Nijmegen  Van          15.45 -     50     1523 33   78    
          Boetbergweg  18.00                              
Nijmegen  Hatertseweg  19.30 -     50     1051 60   92    
                       22.00                              
Wijchen   Nieuweweg    15.30 -     50     1792 40   88    
                       18.15                              
OverasseltSchoonenburgs19.15 -     80     482  9    99    
          eweg         21.45                              
Malden    Rijksweg     19.45 -     50     1169 79   89    
                       22.15                              


Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --