Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

http://www.vrom.nl/pagina.html?id=18079
Persbericht
23 juni 2004
Minister erkent eerste wijkontwikkelingsmaatschappij

Minister Dekker van VROM heeft tijdens een werkbezoek aan de gemeente Enschede de eerste wijkontwikkelingsmaatschappij (WOM) officieel erkend. Dit betekent dat deze WOM, de Neighbourhood Corporation Enschede (NCE), gebruik kan maken van de eenmalige vrijstelling van overdrachtsbelasting.

Minister Dekker was in Enschede voor een bezoek aan de wijk Velve Lindenhof, één van de 56 zogenoemde prioritaire wijken die door middel van een herstructureringsoperatie fors worden verbeterd. Een WOM is er voor bedoeld om het proces van herstructurering te stroomlijnen. In dit geval koopt de NCE vastgoed aan van particuliere eigenaren en brengt dit na verbetering onder bij de woningcorporaties. Normaal zou dan twee maal overdrachtsbelasting betaald moeten worden, maar met het ministerie van Financiën is afgesproken dat in dit soort gevallen dat maar één maal hoeft te gebeuren.

De minister heeft ook - in aanwezigheid van onder meer de bewoners van de wijk - officieel het pand geopend waarin de wijkontwikkelingsmaatschappij NCE en een nieuw buurtpunt zijn gevestigd.

Dit is een publicatie van: Ministerie van VROM
Centrale Directie Communicatie - Rijnstraat 8 - 2515 XP Den Haag

Ministerie van VROM
Staat voor ruimte, wonen, milieu en rijksgebouwen. Beleid maken, uitvoeren en handhaven. Nederland is klein. Denk groot.