SBS BROADCASTING

SBS Broadcasting S.A. akkoord om resterende 49,3% aandeel...

SBS Broadcasting S.A. akkoord om resterende 49,3% aandeel aan te schaffen in Noorse TV omroepbedrijf TVNorge

LUXEMBURG, June 23/PRNewswire/ --


- Brengt SBS' eigendomsrecht van TVNorge op 100%

SBS Broadcasting S.A. (NASDAQ: SBTV; Euronext Amsterdam N.V.: SBS) kondigde vandaag aan dat het een aandelenkoopovereenkomst heeft gesloten om een minderheidsbelang van 49,3% te verkrijgen in TVNorge AS voor NOK 260 miljoen (EUR 31,2 miljoen) in contant geld van TV2 AS, zijn Noorse partner. Als gevolg van de transactie zal het eigendomsbelang van SBS in TVNorge van 50,7% naar 100% stijgen. De transactie, die onderworpen is aan Noorse gereglementeerde goedkeuring, zal naar verwacht afgesloten worden voor eind juli 2004.

TVNorge is één van de toonaangevende commerciële televisie omroeporganisaties in Noorwegen. TV2 AS is sinds 1997 aandeelhouder van TVNorge. In mei 2004 was TVNorge het op één na best bekeken commerciële televisiestation in Noorwegen met een kijkersaandeel van bijna 20%. TVNorge heeft in Noorwegen een aantal succesvolle televisieshows gelanceerd en was onlangs het eerste Europese televisiestation dat de succesvolle reality show 'The Apprentice' met Donald Trump uitzond.

In een reactie op de aankondiging zegt Markus Tellenbach, Chief Executive Officer van SBS: 'De aankoop van de overblijvende aandelen is een belangrijke strategische stap omdat we 100% eigendomsrecht op TVNorge hebben, ons enige Scandinavische televisiestation dat nog niet volledig in ons bezit was. Tijdens de laatste jaren heeft TVNorge zijn programmering en zijn financiële resultaten aanzienlijk verbeterd en is het uitgegroeid tot één van de grootste Noorse commerciële omroeporganisaties die goed gepositioneerd is om in de toekomst nog verder te groeien. Dankzij deze transactie kan SBS het aantal coproducties en andere vormen van samenwerking met onze andere televisiestations verhogen, in het bijzonder met onze stations die actief zijn in Denemarken en Zweden. De pan-Scandinavische coproducties maken deel uit van onze inspanningen om de kwaliteit van onze plaatselijk geproduceerde programma's op een kostefficiënte manier te verhogen en om onze bedrijfsmarges te vergroten. Deze transactie betekent ook een belangrijke stap naar ons doel om onze multimediamiddelen in ons pan-Europese voetspoor te integreren en om zo voor financiële opbrengsten te zorgen.'

De transactie is onderworpen aan de voldoening van bepaalde sluitingsvoorwaarden.

Op de toekomst gerichte verklaringen

Dit persbericht bevat bepaalde 'op de toekomst gerichte verklaringen', met inbegrip van maar niet beperkt tot de verklaring dat TVNorge goed gepositioneerd is om verder te groeien; de verklaring dat SBS dankzij deze transactie het aantal coproducties en andere vormen van samenwerking met onze andere televisiestations zal kunnen verhogen, in het bijzonder met onze stations die actief zijn in Denemarken en Zweden; en de verklaring dat deze transactie een belangrijke stap betekent naar ons doel om onze multimediamiddelen in ons Pan-Europese voetspoor te integreren en om zo voor financiële opbrengsten te zorgen.

Deze op de toekomst gerichte verklaringen omvatten verklaringen met betrekking tot de verwachte ontwikkelingen in de televisiesector. Bovendien kunnen wij op de toekomst gerichte verklaringen afleggen in toekomstige dossiers bij de Securities and Exchange Commission(Amerikaanse beurscommissie die toezicht houdt op de effectenhandel), en in geschreven materiaal, persberichten en mondelinge verklaringen die door of voor ons worden afgelegd. Op de toekomst gerichte verklaringen omvatten verklaringen betreffende onze intentie, overtuigingen of huidige verwachtingen, of die van onze directeuren, betreffende uiteenlopende kwesties (inclusief verklaringen voorafgegaan door, gevolgd door of die op de toekomst gerichte terminologie bevatten zoals 'kunnen', 'zullen', 'zouden', 'geloven', 'verwachten', 'tegemoet zien', 'schatten', 'zich voortzetten' of gelijkaardige uitdrukkingen of vergelijkbare terminologie).

Het is belangrijk erop te wijzen dat - afhankelijk van verschillende belangrijke factoren - onze huidige resultaten in de toekomst wezenlijk kunnen verschillen van de resultaten verwacht in deze op de toekomst gerichte verklaringen. Sommige van deze factoren omvatten: de effecten van, en wijzigingen in reglementeringen en overheidsbeleid; de mogelijkheid om overheidsvergunningen te krijgen die nodig zijn om de transacties uit te voeren; de effecten van wijzigingen in het algemene economische klimaat; de effecten van veranderingen in de groei van advertentieuitgaven; de effecten van de concurrentie; en ons succes om de risico's te beheersen die deze factoren met zich brengen. Een meer gedetailleerde discussie over sommige van deze risico's is terug te vinden in het jaarverslag van SBS op Formulier 20F voor het jaar eindigend op 31 december 2003.

Alle op de toekomst gerichte verklaringen in dit persbericht zijn gebaseerd op informatie waarover wij beschikken op de datum van het persbericht. Wij updaten geen enkele op de toekomst gerichte verklaring die door ons of namens ons zou kunnen zijn gemaakt, in dit persbericht of elders.

SBS is een Europees commercieel televisie- en radio-omroepbedrijf met ondernemingen en West- en Centraal-Europa. Enkele landen waar SBS op dit moment uitzendt, zijn: België (Vlaanderen), Denemarken, Finland, Griekenland, Hongarije, Nederland, Noorwegen, Polen, Roemenië en Zweden.

Voor bijkomende informatie, surf naar: www.sbsbroadcasting.com

Source: SBS Broadcasting

Investeerders: Michael Smargiassi/Jon Lesko, Brainerd Communicators, Tel:+1-212-986-6667; Pers: Jeff Pryor, Pryor Associates, Tel:
+1-818-382-2233; Catriona Cockburn, Citigate Dewe Rogerson, Tel: +44-(0)207-282-2924

23 jun 04 15:32