TROS

Afdeling Communicatie

Hilversum, 23-06-2004

Televisie

FILMLAB: OVER ROZEN

Uitzending vrijdag 25 juni

Nederland 3 - 23.59 uur

NFTA/TROS-FILM 'OVER ROZEN' ONDERSCHEIDEN MET AVRO-NASSENSTEIN-PRIJS 2004

De NFTA/TROS-film OVER ROZEN is dinsdag 22 juni onderscheiden met de 'Avro-Nassenstein-prijs 2004'. Deze onderscheiding is een stimuleringsprijs van 10.000 euro voor het afstudeerteam aan de Nederlandse Film- en Televisie Academie met het grootste talent voor het maken van televisiedrama. De TROS is blij met OVER ROZEN opnieuw een bijdrage te hebben kunnen leveren aan de ontwikkeling van nieuw talent.

De film OVER ROZEN is een tragikomedie over de lotgevallen van Nandi, een Indiase rozenverkoper in het Amsterdamse nachtleven. In brieven aan zijn zoontje in India stelt hij het leven hier een stuk rooskleuriger voor dan het in werkelijkheid is. Naar eigen zeggen heeft hij het hier gemaakt en werkt hij in de grootste industriesector die Nederland rijk is, the flowerbusiness. Hij heeft een extravagant uitgaansleven en heeft hier bovendien de vrouw van zijn leven ontmoet...

Door de succesvolle verhalen besluit zijn familie dat het beter is om zijn zoontje zo snel mogelijk naar Nederland te sturen. De moeder van de kleine is immers jaren geleden overleden. Paniek slaat toe bij Nandi, hij heeft nog maar een week om de leugen te gaan leven en echt succesvol te worden, een week om de vrouw van zijn dromen te vinden.

Een verhaal met een schijnbaar onmogelijke missie over hoop, optimisme en een bos rode rozen.

Met: Narsingh Balwantsingh, Noor Denteneer, Ivo Chundro, Krishna Bhageloe

Scenario: Luuk van bemmelen

Regie: Remy van Heugten

Uitvoerend Producenten: Michiel Meewis en Maja Tricvanovic

Coproductie: Nederlandse Film en Televisie Academie en TROS