SCA


'De strategieën van SCA passen perfect bij mijn beleid'

Staatssecretaris Van Gennip opent nieuwe productielijn SCA Hoogezand

Hoogezand, woensdag 23 juni 2004 - Staatssecretaris van Economische Zaken Karien van Gennip, heeft vandaag een nieuwe productielijn voor incontinentieproducten geopend in de Hoogezandse fabriek van SCA, de wereldwijde producent van onder meer Libresse, Tena en Libero. De markt van incontinentieproducten groeit fors door de toenemende vergrijzing.

SCA speelt met haar fabriek in Hoogezand al meer dan veertig jaar een belangrijke rol in de werkgelegenheid en het investeringsklimaat van Noord-Nederland. De afgelopen vijf jaar is het bedrijf van 500 naar bijna 900 medewerkers gegroeid. Volgens SCA ligt de sleutel voor dit succes bij innovatie: 'Ik ben er van overtuigd dat innovatie de enige weg is om concurrerend te kunnen blijven. Dat geldt voor ons als bedrijf, maar ook voor Nederland als geheel,' zei Bert-Jan Bruning, plant manager van SCA Hoogezand, in zijn toespraak.

Innovatie
Staatssecretaris Van Gennip sprak vol lof over SCA en de rol die SCA in de regio Groningen en in Nederland als geheel vervult: 'De strategieën van SCA passen perfect bij mijn beleid'. Daarbij doelde de straatssecretaris op de keuze van SCA voor kennisintensieve arbeid. Die strategie wil het kabinet stimuleren door bedrijven meer ruimte te geven. 'Voor het kabinet is ruimte het uitgangspunt van het stimuleringsbeleid: ruimte om te kunnen ondernemen (minder regels en papierwerk), ruimte om te innoveren (op weg naar een kenniseconomie) en ruimte om te verkopen (Europa is onze markt!).'

Het bezoek van Van Gennip aan SCA maakte deel uit van een 'regiobezoek noordelijke provincies', waar de staatssecretaris de hele dag voor had uitgetrokken. Ook de CEO van SCA, Jan Aström, was voor de opening naar Nederland gekomen.

Aström verheugde zich over de woorden van Van Gennip waarmee ze de dag afsloot: 'Deze onderneming is volgens mij perfect op z'n plaats in Hoogezand-Sappemeer. Ik adviseer u dan ook: houden zo! U zult er geen spijt van krijgen.'

Over SCA
SCA is een internationaal papierbedrijf dat absorberende, hygiënische producten, verpakkingsmateriaal en papier vervaardigt voor consumenten, instituten, de industrie en de retail markt. De omzet over 2003 bedroeg 9,4 miljard euro. Begin 2004 had SCA ruim 46.000 werknemers in dienst, verdeeld over 40 landen. SCA heeft beursnoteringen in Stockholm en Londen. Voor meer informatie over de SCA Groep zie www.sca.com.