Time : 4:07:51 PM
Date : Wednesday, June 23, 2004
Sender Name: SETCa-BBTK

ING : BBTK tegen delokalisaties

De BBTK-SETCa-afgevaardigden bij ING (het vroegere BBL) hebben een NEGATIEF ADVIES uitgebracht over het plan van de directie van ING België om de tewerkstelling en de activiteiten van de standaard-kredietdiensten, hypothecaire leningen en erfenissen te delokaliseren naar Namen, Brussel en Gent.

De BBTK-SETCa-afgevaardigden van ING weigeren categoriek de tewerkstelling op middellan-ge termijn naar Brussel te laten centraliseren. Ze benadrukken tevens de geleidelijke verstikking van deze stad door de mobiliteitsproblemen.

Ze eisen het behoud van de tewerkstelling en de functies in alle bestaande ING-zetels in België. Ze hebben een voorstel ingediend waardoor zowel deze fundamentele eis als de gevolgen van de standaardisering van de operaties kunnen worden ingewilligd.

Bovendien eisen ze dat het personeelsbestand van het kantorennetwerk gevoelig wordt ver-hoogd om de doelstelling van het bedrijf om dichter bij de klant te staan, te bereiken.

De afgevaardigden van de BBTK/SETCa zijn vastbesloten om de tewerkstelling in alle steden van het land te verdedigen. Ze verwachten van de Directie van ING België dat ze openlijk de politieke wil toont om de menselijke waarden op te nemen in haar huidige en toekomstige plannen.

Meer infos

Maurice JADOT
Voorzitter BBTK-SETCa ING
0477/40.38.10
Christian ROLAND
Voorzitter
0475/94.94.61