Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, woensdag 23 juni 2004

Hoorn 23-06-2004 - 16.00 uur

Poging diefstal auto: politie zoekt getuigen
Hoorn, dinsdag 22 juni 2004.
Op dinsdagmiddag omstreeks 17.45 uur reed een 48-jarige vrouw uit Wognum in een personenauto over de Dr. C.J.K. van Aalstweg in Hoorn. Zij reed in een groene Mercedes SLK200 compressor. Bij de kruising met de Geldelozeweg sloeg zij linksaf. Hier hoorde zij een klap op de kofferbak. In de veronderstelling dat de kofferbak niet goed afgesloten was, zette de vrouw de auto even verder op de Geldelozeweg stil. Hier kwam een man naar haar toelopen die haar met een vloeistof uit een spuitbus in haar ogen spoot. Ook probeerde de man haar uit de auto te sleuren. Toen dit niet lukte werd de vrouw in haar gezicht gestompt. Toen de vrouw begon te claxoneren, liep de man weg. De betrokken man heeft een vermoedelijke leeftijd tussen 18 en 21 jaar, een lengte van 1,90 meter, een blank uiterlijk en kort blond haar. Hij ging gekleed in een kort beige jack. Hij droeg lichte sportschoenen en (mogelijk) een groen baseballcap. De politie verzoekt getuigen contact op te nemen met de politie Hoorn, tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Inbraak woning
Hoorn, woensdag 23 juni 2004.
Bij een woning aan de Siriusstraat is ingebroken op dinsdag 22 juni. Er zijn sieraden ontvreemd. Het is niet bekend hoe de inbreker binnen is gekomen.

Beschonken achter het stuur
Hoorn, woensdag 23 juni 2004.
Om 1.00 uur hielden agenten op de Weel een automobilist aan omdat hij alleen zijn stadslicht aan had. Zij roken een alcohollucht en lieten de bestuurder, een 31-jarige man uit Hoorn, een blaastest afnemen. Hij blies 325 ug/l (220 toegestaan). Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod.

Inbraak bedrijfspand
Hoorn, woensdag 23 juni 2004.
Bij een bedrijfspand aan het Vissereiland is in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken. De dader is binnen gekomen door het inslaan van een ruit van de voordeur. Er is in ieder geval een computer ontvreemd. Direct na de melding zijn agenten ter plaatse gegaan. Daarna volgde nog een zoekslag in de buurt en een korte achtervolging van een verdacht voertuig in de omgeving van de Grote Waal. Er is een onderzoek ingesteld.