Gemeente Tilburg

Datum
23 juni 2004

Tilburgse Kunst Stichting vraagt faillissement aan

ook na 2004 subsidies voor theater en beeldende kunst

Het gemeentebestuur is vandaag door TKS geïnformeerd dat de Tilburgse Kunststichting haar faillissement gaat aanvragen.

Al sinds geruime tijd is bekend dat TKS met financiële problemen kampt. Naar aanleiding hiervan heeft TKS ondersteuning van de gemeente gevraagd. De gemeente Tilburg heeft het afgelopen najaar aan extra ondersteuning de voorwaarde verbonden dat er een bedrijfs- en reorganisatieplan moest komen met zekerheden voor een gezonde financiële positie. Hierin is de TKS niet geslaagd. De gemeente heeft er geen vertrouwen in dat het ingediende plan goed tot uitvoering kan worden gebracht.

TKS kampt met een schuldenlast en aanzienlijke kapitaalbehoefte ten behoeve van huisvesting en onderhoud op gebouwen. Daarnaast kent TKS hoge personele kosten en te lage inkomsten. In het verleden heeft de gemeente meerdere malen extra financiële injecties gegeven.

toekomst
De gemeente hecht aan het brede culturele aanbod in de stad. Daarom zal bezien worden op welke wijze de functies op het gebied van de podiumkunsten en waar mogelijk op het gebied van beeldende kunst, die met beëindiging van de TKS verloren gaan, voortgezet kunnen worden.

Informatie voor de pers:
Gemeente Tilburg, concerncommunicatie, Frans Jan Lathouwers, tel 542 89 91 TKS, bestuursvoorzitter de heer A.M. van Kalmthout, tel 06 55 18 87 65

Bezoekadres
Stadhuisplein 130

Postadres
Postbus 90155
5000 LH Tilburg

Doorkiesnummer
013 542 89 91
Faxnummer
013 542 93 09

---- --