Gemeente Nijmegen

Datum Nummer persbericht 23 juni 2004 L010
---
Voor de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met M. Delissen, doorkiesnummer 2382

Bus of markt in de Burchtstraat

Burgemeester en wethouders van Nijmegen gaan opnieuw met de stad in gesprek over de locatie van de warenmarkt. Door de warenmarkt op de huidige plek in de Burchtstraat moet de bus elke zaterdag en maandag omrijden. Gezocht wordt naar een samenspel van markt en openbaar vervoer dat voor beide partijen zo voordelig mogelijk is.

Burgemeester en wethouders vinden een goed en klantvriendelijk Openbaar Vervoer belangrijk. De markt wel en de bus niet in de Burchtstraat, is verwarrend voor de reizigers, het geeft ook meer kans op vertraging. Voor de busbedrijven betekent het extra kosten. Maar de markt moet ook goed af zijn met een verplaatsing. Uit een locatieonderzoek voor de markt komen vier alternatieve locaties naar voren, elk met hun eigen voor- en nadelen. 1. Plein 1944, Molenstraat, Kelfkensbos. 2. Plein 1944, Houtstraat, Kelfkensbos 3. Wedren, Julianplein. 4. Hertogstraat, Marienburgsestraat, Kelfkensbos Ook een combinatie van de locaties behoort tot de mogelijkheden.

Moet de warenmarkt in de binnenstad verplaatst worden om een beter en betrouwbaarder Openbaar Vervoer in de binnenstad te krijgen en wat zou in dat geval de beste plek zijn voor de markt? Of staat de markt prima op z'n huidige plek en moeten we alles laten zoals het is? Dat zijn de belangrijkste vragen tijdens een discussiebijeenkomst op woensdag 7 juli. Iedereen die mee wil praten over dit thema is welkom op 7 juli a.s. vanaf 20.00 uur in het Kolpinghuis, Smetiusstraat 1.

Gemeente Nijmegen Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 2378
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen


---

De Gemeente Nijmegen is op geen enkele wijze aansprakelijk voor vergissingen of onjuistheden in dit bericht