23/06 Brabant-Noord < br/>
's-Hertogenbosch 23-06-2004

AANRANDER AANGEHOUDEN

Rosmalen Dinsdag is een 26-jarige inwoner uit Rosmalen aangehouden als verdacht van aanranding van een 15-jarige Rosmalense. De man wordt ervan verdacht op donderdagmiddag 17 juni jl. het slachtoffer aan de Deken van Roestellaan in Rosmalen op haar fiets tot stoppen te hebben gedwongen. De man raakte daarop het meisje tegen haar zin diverse malen aan. Op een gegeven moment wist het meisje los te komen en weg te fietsen. De verdachte is inverzekering gesteld. De politie onderzoekt of de man meer van deze feiten heeft gepleegd.

stomdronken man aangehouden

s-Hertogenbosch Dinsdagavond troffen agenten op het terras van een horecagelegenheid aan de Korenbrugstraat in s-Hertogenbosch een 34-jarige stomdronken Rosmalenaar aan. Zonder hulp kon de man niet meer op eigen benen staan. Hij is aangehouden en ter ontnuchtering ingesloten. Proces-verbaal is opgemaakt.

MAN OPGEPAKT VOOR BEZIT GESTOLEN GOEDEREN

Vlijmen - Dinsdagmiddag is een 37-jarige Vlijmenaar in zijn woning aan de Frans Halsstraat in Vlijmen aangehouden voor heling / diefstal. De man bleek veel van diefstal afkomstige goederen in zijn woning te hebben. Het ging daarbij o.a. om tientallen gestolen DVDs, kledingstukken, parfum en fotoapparatuur. Hij is aangehouden en ingesloten. De gestolen goederen zijn inbeslaggenomen. De politie onderzoekt de herkomst daarvan.

VERDACHTE DRUGSDEALEN OPGEPAKT

s-Hertogenbosch Dinsdagavond is een 22-jarige man uit Somalië op de Chr. Huygensweg aangehouden als verdacht van het dealen in harddrugs. De man werd al enige tijd door de politie in de gaten gehouden omdat het vermoeden bestond dat hij in die omgeving drugs verkocht. Hij is aangehouden en ingesloten. Op de plaats van de aanhouding trof de politie een geringe hoeveelheid harddrugs op de grond aan.

MAN IN VREEMDELINGENBEWARING

s-Hertogenbosch Dinsdagavond is in een trein op het centraal station in s-Hertogenbosch een 33-jarige verwarde man zonder geldig plaatsbewijs aangetroffen. De man, van onbekende buitenlandse afkomst, bleek tevens geen identiteitsbewijs te hebben. Hij is daarom ter vaststelling van zijn identiteit aangehouden en in vreemdelingenbewaring gesteld.

MAN BEDREIGT BROER

s-Hertogenbosch Vanmorgenvroeg is een 37-jarige inwoner uit Drunen in zijn woning aan de Europalaan van zijn bed gelicht als verdacht van bedreiging. De man zou zijn 41-jarige broer uit s-Hertogenbosch diverse keren telefonisch met de dood te hebben bedreigd. De bedreigingen werden vermoedelijk geuit na onenigheid in de familiesfeer. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

POLITIE ATTENDEERT OP REGELS GEMOTORISEERDE STEPJES

s-Hertogenbosch De politie Brabant-Noord waarschuwt dat voor het rijden op gemotoriseerde stepjes dezelfde regels gelden als voor het rijden op een snorfiets. Bij overtreding kan de politie in het kader van de verkeersveiligheid repressief optreden.De politie Brabant-Noord krijgt de laatste tijd steeds meer vragen van burgers over de gemotoriseerde stepjes. Voor het gebruik van deze stepjes gelden de regels van een snorfiets. Regels: Een gemotoriseerde step moet voorzien zijn van een typegoedkeuring, een framenummer en een constructieplaatje. De bestuurder moet minimaal 16 jaar oud zijn Hij/zij moet in het bezit zijn van een bromfietscertificaat / rijbewijs De stepjes dienen te zijn verzekerd en voorzien te zijn van een geldig verzekeringsplaatje (Dit geldt ook op een afgesloten terrein dat voor iedereen toegankelijk is) Zij dienen dezelfde plaats op de weg in acht te nemen als een snorfiets Repressief optreden: In praktijk laten sommige ouders kinderen onder de 16 jaar en soms zelfs beneden de 10 jaar op een niet verzekerde gemotoriseerde step rondrijden. Door dit onrechtmatige gebruik kunnen zeer onveilige situaties ontstaan. In voorkomende gevallen zal de politie overgaan tot repressief optreden en eventuele inbeslagname van de gemotoriseerde step

SNELHEIDSCONTROLE

Boxtel Dinsdagmiddag zijn bij een snelheidscontrole op de Schijndelsedijk in Boxtel veertien automobilisten bekeurd voor te hoge snelheid. Terplaatse mocht 80 km/h worden gereden, de hoogst gemeten snelheid bedroeg 105 km/h. In het totaal werden 740 voertuigen gecontroleerd.

STOMDRONKEN FIETSER VEROORZAAKT AANRIJDING

Schijndel Dinsdagmiddag heeft een 65-jarige stomdronken fietser uit Schijndel op de Wijbosscheweg in zijn woonplaats een aanrijding veroorzaakt. De man wilde linksaf de Hoevenbraaksestraat inrijden en verleende daarbij geen voorrang aan een hem tegemoetkomende 44-jarige fietser uit Veghel. Beide kwamen ten val. De Schijndelaar bleek ongeveer viermaal de toegestane alcohollimiet te hebben overschreden. Hij is aangehouden en kreeg een proces-verbaal. Door het ongeval ontstond alleen materiële schade.

ALCOHOL DRINKEN OP DE OPENBARE WEG

Dinsdagavond troffen surveillerende agenten in het Jansenpark in Schijndel een 18-en 21-jarige Schijndelaar aan terwijl ze alcohol gebruikten op de openbare weg. Beiden kregen een bekeuring.

MAN ERNSTIG GEWOND BIJ AANRIJDING MET TRACTOR

Veghel Dinsdagmiddag is een 68-jarige man uit Landhorst bij een aanrijding op de kruising Corridor / De Kempkens in Veghel, met een tractor bestuurd door een 31-jarige inwoner uit Veghel, zeer ernstig gewond geraakt. Hij is per traumahelikopter overgebracht naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen. Het slachtoffer reed met zijn invalidenvoertuig over het fietspad van de Corridor in de richting Sint Oedenrode. De tractorbestuurder wilde vanaf de Kempkens de Corridor oprijden en zag daarbij het slachtoffer met het invalidenvoertuig te laat. De Veghelaar remde nog, maar kon een aanrijding niet meer voorkomen. Het slachtoffer is met o.a. ernstig hersen-en buikletsel per traumahelikopter overgebracht naar de afdeling intensive care van het Radboud ziekenhuis.

AANHOUDING NA BEROVING EN MISHANDELING

Oss-
Woensdag is in zijn woning in Oss een 17-jarige jongen aangehouden op verdenking van beroving en mishandeling van een 70-jarige plaatsgenoot op 16 juni jl. bij de Geffense Bosjes. Het slachtoffer werd hierbij door twee daders met stokken geslagen en vervolgens beroofd van zijn portemonnee en fietstas. De verdachte is voor nader onderzoek inverzekering gesteld. De politie is nog doende met het onderzoek naar de tweede verdachte.

VERKEERSCONTROLE

Oss De politie District Maasland heeft dinsdagmiddag op diverse locaties in Oss verkeerscontroles met het accent op bromfietsers gehouden. In het totaal is 17 maal proces-verbaal opgemaakt. Koplopers waren het rijden op een opgevoerde bromfiets (8x) en het rijden zonder helm (4x). Verder is proces verbaal opgemaakt voor het overtreden van gedragsregels en technische defecten.

GEWOND BIJ AANRIJDING

Oijen Dinsdagavond is op de kruising
Bernhardweg/Teeffelen/Weteringstraat in Oijen een 17-jarige bromfietster uit die plaats bij een aanrijding met een 39-jarige automobilist uit Oss gewond geraakt. De automobilist zag de vrouw over het hoofd, waardoor een aanrijding ontstond. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

BEJAARD ECHTPAAR BEKNELD BIJ AANRIJDING

Oss Vanmorgen is een bejaard echtpaar uit Herpen (leeftijd man 83 jaar, vrouw 79 jaar) bij een aanrijding met een 55-jarige automobilist uit Ravenstein op de Berghemseweg terhoogte van de Langweerstraat in Oss gewond geraakt. De bejaarde man reed met zijn auto in de richting Berghem, terhoogte van de Langweerstraat wilde de hem tegemoetkomende automobilist uit Ravenstein linksaf slaan en verleende daarbij de bejaarde man geen voorrang. De auto van het bejaarde echtpaar raakte daarbij onbestuurbaar en kwam tot stilstand tegen een aan de rechterzijde van de weg stilstaande autoambulance. Het echtpaar kwam door de impact van de klap bekneld te zitten. Zij zijn door de brandweer uit hun benarde positie bevrijd en met onbekende verwondingen overgebracht naar het Bernhovenziekenhuis in Oss.

MAN GEWOND NA AFBREKEN STUUR

Mill Dinsdagavond is een 42-jarige fietser uit Oss op de Graafseweg in Mill gewond geraakt nadat het stuur van zijn fiets spontaan afbrak. Het slachtoffer reed net zijn fiets op het fietspad toen zijn stuur plotseling afbrak. Hij kwam ten val en raakte gewond aan hoofd en gebit. Hij is per ambulance overgebracht naar het Bernhoven ziekenhuis in Oss.

ONDER INVLOED

Boxmeer In de nacht van dinsdag op woensdag is een 47-jarige automobilist uit Boxmeer op de Bakelgeertstraat in zijn woonplaats betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van zes uur.