Politie Zeeland


O-5602-2004 AANHOUDING IN THOLEN

Op de Kadijk in Tholen werd dinsdag om 12.45 uur een 70-jarige inwoner van de gemeente Tholen aangehouden wegens mondelinge bedreiging van een 55-jarige man uit dezelfde gemeente.
De 70-jarige werd na verhoor met een dagvaarding weer in vrijheid gesteld en deed vervolgens aangifte van mishandeling. De politie onderzoekt wat er zich precies heeft afgespeeld.


O-5603-2004 ALGEHELE VERKEERSCONTROLE

Woensdag werd van 08.15 - 12.30 uur een algehele verkeerscontrole gehouden op de Oesterdam in Tholen en op de Philipsdam in Bruinisse.
Bij deze verkeerscontrole waren Verkeershandhaving, FTO, Belastingdienst, Rijks Verkeersinspectie, Koninklijke Marechaussee, Douane en 3VO aanwezig.
Bij de controleplaats aan de Oesterdam werden alle voertuigen van de autoweg naar de parkeerplaats gewezen en daar gcontroleerd op technische eisen en documenten. In totaal werden 320 voertuigen gecontroleerd. Tevens zijn er op de Oesterdam tussen 08.40 en 12.15 uur 518 voertuigen gecontroleerd op snelheid.
Een mobiele controlepost controleerde op de Philipsdam en in Sint Annaland op verschillende plaatsen ongeveer 175 voertuigen. In totaal werden 64 bekeuringen uitgeschreven:
> 13x overschrijding van de maximum snelheid (hoogst gemeten snelheid: 128 km/h)
> 16x voor het niet dragen van de autogordel
> 3x voor een kapotte verlichting
> 16x voor het niet kunnen tonen van een rijbewijs
> 3x voor het niet kunnen tonen van een kentekenbewijs
> 6x voor een verlopen APK-keuring
> 2x voor het inhalen over een verdrijvingsvlak
> 1x voor een uitlaat die niet gasdicht was
> 1x voor een onjuiste bevestiging van de hulpkoppeling van een aanhangwagen
> 1x voor een te zware aanhangwagen
> 1x voor het rijden zonder rijbewijs
> 1x het niet voeren van een afgeknotte driehoek achter op een landbouwvoertuig

Z-5604-2004 UITSLAG TECHNISCH ONDERZOEK BRAND IN TERNEUZEN
Na onderzoek van de politie bleek dat de brand is ontstaan door een technische oorzaak.
De brand ontstond, vermoedelijk door lekstroom, in de schakelkast van een doorvoerstation (=een elektronisch verdeelstation).

O-5605-2004 BAAS BEKEURD VOOR HONDENPOEP
In de Hontestraat in Rilland werd woensdag om 15.00 uur een hondenbaas bekeurd omdat de hond zijn behoefte deed op een daarvoor verboden plaats.