Ingezonden persbericht


Tijdens EK 2004 twee keer zoveel sportwebsites als tijdens WK 2002

Het volgen van voetbalwedstrijden en alles daaromheen blijft niet beperkt tot de televisie. Opstellingen, uitslagen, blessures en andere nieuwtjes over grote voetbaltoernooien zijn tegenwoordig op ieder moment van de dag bij te houden, thuis én op het werk. Waren er volgens Internet Security Systems tijdens het WK voetbal in 2002 nog 230.309 sportgerelateerde websites, deze maand heeft ISS al een verdubbeling van dit aantal - maar liefst 463.016 websites - in kaart gebracht. Met de toegenomen populariteit van internet en het groeiend aantal sportsites, zullen veel mensen de ontwikkelingen tijdens het EK 2004 online volgen. Met 'tickers' - dit zijn lichtkranten met nieuwsberichten zoals beurskoersen, en tegenwoordig ook met sportberichten - kunnen voetbalfans nu ook tijdens piekuren op het werk op de hoogte blijven van het laatste voetbalnieuws.

Mocht het privé-surfgedrag bij bedrijven uit de hand lopen, dan biedt Proventia Web Filter van ISS uitkomst. ISS heeft een park van 1.000 servers dat net als een zoekmachine 24x7 het internet afzoekt naar nieuwe sites en veranderingen in bestaande sites. De nieuwste afbeeldingen en websites worden meteen automatisch ingedeeld in één van de 58 verschillende categorieën. Zo kunnen bedrijven met Proventia Web Filter ervoor kiezen om bijvoorbeeld websites met pornografische, criminele of extreme inhoud tegen te houden, terwijl werknemers wel het EK online kunnen blijven volgen.

Interessante websites:

www.euro2004.com
Een speciaal voor Euro 2004 door de UEFA aangeboden website met voetbalnieuws en uitslagen in negen verschillende talen.

www.vi.nl, http://www.nu.nl/ek2004.jsp, http://www.nos.nl/ek2004/nieuws/index.html, http://www.ad.nl/sport/index.html en http://www.telegraaf.nl/telesport/ek/ Voorbeelden van Nederlandse sites om up-to-date te blijven van alle EK-ontwikkelingen (van respectievelijk Voetbal International, Nu.nl, het NOS, het Algemeen Dagblad en de Telegraaf).

http://www.ard-digital.de/home/index.php?id=1738&languageid=1 Een site van de Duitse publieke TV zender ARD met up-to-date 'sporttickers' met informatie over recente teamopstellingen en andere interessante zaken voor de voetbalfan.

http://www.sportinglife.com/info/
Een pagina van Engeland's meest populaire multi-sports-website die sportfanatici lokt met online weddenschappen.

http://www.ukbetting.com en http://www.totalbet.com Nog twee Engelse goksites met alle belangrijke sporten.

http://www.gordonscranswick.co.uk/Legal-Updates/e-brief/2002/pjp-31-03-02.htm Op deze pagina een aantal verrassende resultaten van een onderzoek onder Engelse werknemers naar hun ervaring, kennis en meningen met betrekking tot internetgebruik tijdens het werk. Sportgerelateerde websites bleken een van de favoriete soorten URL's voor privé-doeleinden.

http://www.gordonscranswick.co.uk/Legal-Updates/e-brief/2002/pjp-25-04-02-02.htm Veel Engelse werknemers meldden zich ziek tijdens het WK 2002.

http://www.revue-referencement.com/404.htm?404;http://www.revue-referencement.com/ETUDES/coupe_monde Veel Franse werknemers hebben het WK 2002 tijdens het werk bekeken. De meest bekeken site was http://fr.sports.yahoo.com, gevolgd door http://www.sports.com

http://www1.rhein-zeitung.de/on/02/06/23/sport/news/frei.html Bij Duitse organisaties als Daimler Chrysler en Deutsche Telekom geen voetbal tijdens het werk: de klant is koning, ook als er voetbal op televisie is.

Met vriendelijke groet,

Manja Scholten
Progress Communications
T: +31 (0)20 363 11 52
M: +31 (0)6 282 72 861

Voor meer informatie kunt u ook direct contact opnemen met Jos Nijsen, Country Manager ISS Nederland E: jnijsen@iss.net
T: +31 (0)10 286 26 00
M: +31 (0)6 12 99 88 97