Gemeente Kerkrade

23.06.04: Nieuwe aanvraag in procedure Brede School Kerkrade-Oost

Het college van Kerkrade heeft besloten om bij de Provincie Limburg een nieuwe "Verklaring van geen Bezwaar" aan te vragen ten behoeve van de bouw van de Brede School Kerkrade-Oost. Zon verklaring is nodig om in afwijking van het geldende bestemmingsplan een bouwvergunning te verlenen.

Eerder gaf de Provincie een dergelijke verklaring voor de bouw van de school en een appartementencomplex reeds af. De Gemeente verleende vervolgens een bouwvergunning. Enkele omwonenden stapten daarop echter naar de Rechter en vroegen schorsing van die vergunning als voorlopige voorziening op grond van het feit dat er sprake is van de bouw van 46 appartementen, terwijl er in de aanvraag en de publicatie slechts gesproken werd van 44. De rechter heeft daarop de verleende bouwvergunning geschorst en de gemeente gevraagd deze fout te herstellen.

Omdat de bezwaarmakers intussen ook weer bezwaren hebben ingebracht tegen de nieuwe aanvraag, heeft de gemeente besloten een nieuwe procedure te starten en dus opnieuw tot publicatie over te gaan. Daarmee wordt tegemoet gekomen aan de bezwaarmakers. Bij deze nieuwe aanvraag zal het echter wel zo zijn dat eventueel ingediende zienswijzen beoordeeld zullen worden tegen de achtergrond van de tot nu gevolgde procedure. Reeds eerder ingediende zienswijzen zullen dus nu niet anders worden beoordeeld.

De gemeente Kerkrade betreurt het ten zeerste dat een schrijffout tot deze nieuwe stap heeft moeten leiden en dat bezwaarmakers op grond van een dergelijk gegeven de start van de bouw opnieuw in gevaar hebben gebracht. Toch hoopt de gemeente met hulp van de provincie desondanks de geplande startdatum van de bouw op 1 september te halen.