Rabobank Nederland

Rabo participaties, NPM Capital en Alpinvest Partners herkapitaliseren Royal Schouten Group Rabobank Nederland, 23/06/2004 13:24
---

Rabo Participaties, NPM en Alpinvest Partners hebben samen met het management een herkapitalisatie gerealiseerd bij Royal Schouten Group N.V., gevestigd te Giessen. Als onderdeel van de herkapitalisatie zijn de aandelen gekocht van een aantal kleine aandeelhouders, die samen 25% van de aandelen in handen hadden. De transactie is gefinancierd door de Rabobank. "Wij zijn enthousiast over de nieuwe aandeelhoudersstructuur omdat het de beste waarborg is het succes van de onderneming in de toekomst te continueren", aldus Bert Piëst. Hij is CEO van Royal Schouten Group N.V., een in 1893 opgerichte onderneming met 350 personeelsleden en een omzet van 329 mijoen.

Royal Schouten Group N.V. is een internationaal opererende groep van bedrijven die actief zijn in de ontwikkeling, productie, marketing en verkoop van ingrediënten en additieven voor humane en dierlijke voeding en van actieve ingrediënten voor diergeneesmiddelen. Het bedrijf heeft leidende posities in Europa in het distribueren van additieven voor veevoeders en in het bewerken van sojabonen langs hydrothermische weg. Op het gebied van het produceren en vermarkten van additieven en ingrediënten voor humane consumptie richt Royal Schouten Group N.V. zich op nichemarkten in West-Europa en Noord-Amerika.

Rabo Participaties is de participatiemaatschappij van Rabobank Nederland die middels buy-outs en groeifinancieringen investeert in Nederlandse ondernemingen met een bewezen staat van dienst. Rabo Participaties beheert een geïnvesteerd vermogen van ruim 120 miljoen.

NPM Capital verstrekt risicokapitaal aan succesvolle Nederlandse Mid-cap ondernemingen. Buiten Nederland investeert NPM Capital hoofdzakelijk indirect, via deelname in aldaar opererende fondsen.

AlpInvest is een van de grootste private equity investeerders ter wereld met meer dan 19,9 miljard vermogen in beheer. AlpInvest is wereldwijd actief en richt zich op het complete spectrum van investeringsproducten. De aandeelhouders van AlpInvest, ABP en PGGM, zijn de grootste pensioenfondsen ter wereld