Verbond van Verzekeraars

Voorstel: voorzitterschap naar twee jaar

Het Verbondsbestuur zal tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV) op 23 juni voorstellen om de termijn van het roulerend voorzitterschap te verlengen van één naar twee jaar. Aanleiding daarvoor is een interne evaluatie door het Verbondsbestuur. Conclusie is dat het werken met een roulerend voorzitter positief wordt beoordeeld, maar dat de zittingstermijn van één jaar in de praktijk aan de korte kant wordt geacht.

Het Verbond besloot in januari 2001 tot een roulerend voorzitterschap voor een periode van één jaar. Huidig voorzitter Paul Overmars is inmiddels de derde roulerend voorzitter. Omdat een jaar in de praktijk als kort wordt ervaren, zal het bestuur tijdens de ALV voorstellen om de zittingstermijn naar twee jaar te verlengen. Ook wordt op die dag voorgesteld om de zittingstermijn van de vice-voorzitters op twee jaar te bepalen. Er zullen twee vice-voorzitters zijn, waarvan één tevens het penningmeesterschap op zich neemt. In verband met de gewenste continuïteit zal laatstbedoelde vice-voorzitter, desgewenst, een tweede termijn kunnen vervullen.
Als de voorstellen worden aangenomen, zal voorzitter Paul Overmars tot juni 2005 aanblijven. Verder wordt Frans Heus (penningmeester) benoemd tot vice-voorzitter. Zijn eerste termijn loopt tot juni 2006. Henri van Lent, die in 2003 is benoemd tot vice-voorzitter, treedt af in juni 2005.