Ingezonden persbericht


Persbericht (21 mei 2004)

BALLONNENFESTIVAL GROTER DAN OOIT

Hardenberg is dit jaar 25 jaar 'Klepperstad' en dat gaat gevierd worden met een feestvierdaagse rondom het 'Ballonnenfestival Hardenberg' van 23 tot en met 26 juni. 'Hardenberg Klepperstad' is een begrip en het Ballonnenfestival moet binnen enkele jaren zijn uitgegroeid tot een spraakmakend, nationaal evenement. De organisatie (comité Klepperstad, comité Ballonnenfestival, Stichting Hardenberg Promotie en de stichting OMA) presenteert vandaag het feestprogramma.

Inmiddels is Hardenberg met haar 13-de Ballonnenfestival al stilletjes de Top 5 van Nederland binnen geslopen. Initiator Piet ter Veen kan trots zijn op zijn idee want dagelijks stijgen 35 heteluchtballonnen en 'specials' op vanaf de oevers van De Vecht, meer is in Nederland niet toegestaan. Op de Gedempte Haven verreist een groot tentencomplex met een minipretpark voor de kinderen en in de feesttent -entree altijd gratis- vinden alle indooractiviteiten rondom het festival plaats. Daarnaast staat het centrum van Hardenberg bol van de activiteiten.

Het programma

. Op woensdag 23 juni start het festival tijdens een groot kinderfeest in de feesttent met optredens van de FOX Kids-Zomertruuk, Bert & Ernie en de razend populaire band: CHIPZ! 's Avonds, na het sponsorbuffet in De Voorveghter, is er in de feesttent een MEGA EK Party rondom de wedstrijd Nederland - Letland met een supergroot videoscherm en dweilorkesten.
. Donderdag 24 juni stijgen vanaf 19.00 uur voor de eerste keer de 35 luchtballonnen en specials op. Daarna presenteert Chiel Montagne in de feesttent de show 'Mooi was die tijd' met o.a. Corry Konings, Koos Alberts, De Havenzangers, Arne Jansen, Bonnie St.Clair en het Showballet.
. Vrijdag 25 juni is het vanaf 19.00 uur weer Ballonnenfestival. Tevens wordt een voorronde van de Open NK Spijkerbroekhangen boven De Overijsselse Vecht gehouden. In de feesttent treden de Hardenbergse Radio 538-deejaydrummer Edwin Evers en zijn band op met het populaire muziekspektakel 'Evers slaat door'. Absoluut hoogtepunt is die avond de Mega-lasershow gecombineerd met een schitterend vuurwerk vanaf 23.30 tegenover de feesttent.
. Zaterdag 26 juni is de slotdag van het festival. Om 14.00 uur start in de feesttent de superparty 'Het Speciale Feest' voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking, hun familie en verzorgenden. Naast een compleet discoprogramma met de feestdeejays Popcorn & Confetti presenteert Willy Oosterhuis veel muziek, een karaoke-show en spelletjes. Vanaf 19.00 uur stijgen de 35 luchtballonnen nog één keer op tijdens de grote finale, zijn er parachutetandemsprongen (opgeven via weekblad De Toren) en wordt de slotwedstrijd gehouden om het Open NK Spijkerbroekhangen. In de feesttent start om 20.00 uur de grote afsluitende feestavond met de vrolijke 'EK 2004-Party' van de (Back Home-) partydeejay's Popcorn & Confetti.

Honderden beroepskrachten en vrijwilligers staan van 23 tot en met 26 juni klaar om tienduizenden gasten in Hardenberg te ontvangen. De zomer van 2004 kan beginnen, het Ballonnenfestival Hardenberg is er klaar voor.

Meer informatie (alleen voor de media) is op te vragen via: 06-21588684.


---- --