Ingezonden persbericht


INTERNATIONAAL BALLONNENFESTIVAL
HARDENBERG 2004

Persbericht (31 mei 2004)

CHIPZ NAAR BALLONNENFESTIVAL HARDENBERG

Hardenberg is met het gezelligste Ballonnenfestival van Overijssel al stilletjes de Top 5 van Nederland binnen geslopen. Dit jaar zelfs met vijf ballonnen per avond meer dan Twente Ballooning in Oldenzaal. En dankzij het feit dat Hardenberg mikt op gezelligheid en het familiegebeuren zit de organisatie dit jaar al aan het maximum toelaatbare aantal ballonnen en specials van 35 per avond.

Woensdag 23 juni
CHIPZ! Een spectaculairder opening had de organisatie zich niet voor kunnen stellen. Gekozen werd voor een gigantisch kinderopeningsfeest op de vrije woensdagmiddag waar duizenden kinderen worden verwacht als de momenteel onmetelijk populaire band CHIPZ met hun megahit 'Captain Hook' naar de feesttent komt voor een live optreden. Op het grote kinderfeest is ook de FOX Kids Zomertruuk aanwezig met ondermeer Bert & Ernie en heel veel actie. Het kinderprogramma wordt aangeboden door sponsor Woningstichting De Veste.

Zonder hulp van een groot aantal sponsors was het niet mogelijk zo'n groot en volledig gratis, meerdaags programma in de feesttent aan te bieden. Als blijk van waardering is er op de startdag een officieel sponsorbuffet in De Voorveghter.

Daarna wordt het programma in de feesttent voortgezet vanaf 19.30 uur met de 'MEGA EK Party' rondom de voetbalwedstrijd Nederland - Letland met een supergroot videoscherm en een dweilorkest, mede mogelijk gemaakt door de sponsoren: Van Dijk Bouw en Bouwbedrijf Olde Lenferink.

Andere hoogtepunten


. Donderdag 24 juni, 19.00. Vijfendertig luchtballonnen en special shapes stijgen op. Daarna presenteert Chiel Montagne 'Mooi was die tijd', aangeboden door Wavin Nederland en Roelofs Den Ham, met Corry Konings, Koos Alberts, De Havenzangers, Arne Jansen, Bonnie St.Clair en Showballet. Tevens installatie van De Klepperman.
. Vrijdag 25 juni 19.00 uur. Vijfendertig Luchtballonnen en Special Shapes stijgen op en er zijn parachute-tandemsprongen, voorronden Open NK Spijkerbroekhangen en in de feesttent treedt Edwin Evers Slaat Door, aangeboden door Wavin Nederland en Roelofs Den Ham. Absoluut hoogtepunt is die avond de Mega-lasershow met veel special effects, gesponsord door AM Vastgoed, vanaf 23.30 uur.
. Zaterdag 26 juni is de slotdag van het festival. Om 14.00 uur start in de feesttent de superparty 'Het Speciale Feest' voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking, hun familie en verzorgenden. M.m.v. Popcorn & Confetti, Willy Oosterhuis en anderen. Vanaf 19.00 uur stijgen de 35 luchtballonnen en special shapes nog één keer op en wordt de finale gehouden om het Open NK Spijkerbroekhangen. In de feesttent start om 20.00 uur de grote afsluitende feestavond met de vrolijke 'EK 2004-Party' van de (Back Home-) partydeejay's Popcorn & Confetti, gesponsord door BB & L installatiewerken.

Sponsors
Het Internationale Ballonnenfestival Hardenberg 2004 was niet mogelijk geweest zonder de medewerking van de sponsors: Bavaria, HABO Verhuur, Stichting Hardenberg Promotie, De Toren, Goverts Kraanverhuur, en Stichting O.M.A. De zomer van 2004 kan beginnen, het Ballonnenfestival Hardenberg is er klaar voor.

Meer informatie (alleen voor de media) is op te vragen via: 06-21588684.


---- --