Ingezonden persbericht


INTERNATIONAAL BALLONNENFESTIVAL

H A R D E N B E R G

Update programma 11 juni

BALLONNENFESTIVAL OOK MET EDWIN EVERS

Hardenberg viert 25 Jaar Klepperstad met het leukste Overijsselse feest van 2004. In deze update de nieuwste toevoegingen (in rood), ontwikkelingen, hoogtepunten en natuurlijk het officiële programma. Er zijn nóg meer evenementen en nóg meer artiesten.Radio 538-deejay Edwin Evers komt bijvoorbeeld op 25 juni naar de megafeesttent in Hardenberg met z n muziekshow Evers slaat door! . Bijzonder is dat alle festiviteiten gratis toegankelijk zijn.

Het officiële programma:


· Woensdag 23 juni. CHIPZ! Gekozen werd voor een kinderopeningsfeest op de vrije woensdagmiddag met de momenteel heel populaire band CHIPZ die met hun megahits Cowboy en Captain Hook naar de megafeesttent komt voor een live optreden. Ook de FOX Kids Zomertruck is er met ondermeer Bert & Ernie en heel veel actie. Het kinderprogramma wordt aangeboden door Woningstichting De Veste.


· Voor de sponsors is er op de startdag een buffet in De Voorveghter. Daarna wordt het programma in de feesttent voortgezet vanaf 19.30 uur met de MEGA EK Party rondom de voetbalwedstrijd Nederland Letland met een supergroot videoscherm en een dweilorkest, mede mogelijk gemaakt door Van Dijk Bouw en Bouwbedrijf Olde Lenferink.


· Donderdag 24 juni. Vanaf circa 19.00 uur stijgen vijfendertig luchtballonnen en special shapes op vanaf de oevers van De Vecht. Daarna presenteert Chiel Montagne de muziekshow Mooi was die tijd , aangeboden door Wavin KLS BV en Roelofs Den Ham. In de feesttent treden (gratis) voor u op: Frank en Mirella, Corrie Konings, Grad Damen, Bonnie St. Clair, Yvonne d accordioniste, Koos Alberts, De Havenzangers en natuurlijk de FA FA-Showdancers . Tijdens deze showavond zal ook de Hardenbergse Klepperman worden geïnstalleerd.


· Vrijdag 25 juni. Vanaf 18.30 uur het mooiste Straattheater met verschillende acts. Vanaf ca. 19.00 uur vijfendertig Luchtballonnen en Special Shapes stijgen op. In totaal zullen er tijdens de drie ballonnendagen 50 verschillende ballonnen opstijgen waaronder de ITHO (foto beschikbaar) waar 16 tot 18 personen in mee kunnen. Ook is er op vrijdag een ronde Spijkerbroekhangen en in de feesttent treedt Edwin Evers met zijn superband op in het spektakel ´Evers Slaat Door´, aangeboden door sponsor Beter Wonen Hardenberg. Tienduizenden zullen deze vrijdagavond als het donker is genieten van de spectaculaire lasershow met o.a. Mega Projectieschermen gedragen door 2 grote hijskranen, vijf lasers, megalicht en geluidsshow, vuurwerk, rookeffecten. De gehele show wordt aangeboden door sponsor AM Vastgoed. Nóg spectaculairder dan in 2003.


· Zaterdag 26 juni (slotdag). Om 14.00 uur in de feesttent Het Speciale Feest voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking, hun familie en verzorgenden, m.m.v. Showdrumband The Vikings (bestaande uit gehandicapte showdrummers), Willy Oosterhuis, Popcorn & Confetti en anderen. Vanaf 18.30 uur wederom het mooiste Straattheater met verschillende acts en vanaf 19.00 uur stijgen de 35 luchtballonnen en special shapes nog één keer op, zijn er parachute-tandemsprongen (opgeven bij Weekblad De Toren) en wordt de finale gehouden van de het Spijkerbroek-hangen. In de feesttent start om 20.00 uur de grote afsluitende feestavond met de vrolijke EK 2004-Party van de (Back Home-) partydeejay s Popcorn & Confetti, gesponsord door BB & L installatiewerken.

Sponsors

Het Internationale Ballonnenfestival Hardenberg 2004 is niet mogelijk zonder de medewerking van de sponsors: Bavaria, HABO Verhuur, Stichting Hardenberg Promotie, De Toren, Goverts Kraanverhuur, en Stichting O.M.A. De zomer van 2004 kan beginnen, het Ballonnenfestival Hardenberg is er klaar voor.