Ingezonden persbericht


Geachte redactie,

Bijgaand treft u, als onbewerke tekst in dit bericht en opgemaakt in de bijlage, het persbericht over de Tuschinski Blue Note jazz trip. Heeft u vragen of wilt u hoge resolutie beeldmateriaal ontvangen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Met vriendelijke groet,

USP PR & Communicatie
Karin Rus

PERSBERICHT

JAZZ NA 50 JAAR TERUG IN FILMTEMPEL...
'BLUE NOTE TRIP' AVOND IN TUSCHINSKI GROOT SUCCES

Amsterdam, 23 juni 2004... Na jarenlange afwezigheid herleefde de jazz op 11 juni jongstleden in Theater Tuschinski. Ter gelegenheid van de lancering van de derde 'Blue Note Trip' - een jazzy house CD - werd een speciale jazzavond georganiseerd in de nostalgische filmtempel, die ook in de jaren '50 en '60 regelmatig het toneel was voor jazzconcerten. Deze 'live uitvoering' van de Blue Note Trip had een uitver-kocht theater tot gevolg. Eén van de hoogtepunten van de avond was de gouden plaat die werd uitgereikt aan DJ Maestro, de man achter de succesvolle CD-reeks.

Jazz keert terug...
Met deze speciale avond keert Tuschinski terug naar een jarenlange traditie binnen de jazzmuziek. Uit archiefstukken bleek onlangs dat er in de jaren '50 en '60 regelmatig jazz concerten plaatsvonden in het historische pand uit 1921. Het theater wil deze traditie graag in ere herstellen; de uitverkochte Blue Note Trip editie op 11 juni is hiervan het resultaat. Ruim 500 jazzliefhebbers togen naar Tuschinski om deze bijzondere avond swingend mee te maken.

DJ Maestro krijgt goud
Op 14 juni is de nieuwste 'Blue Note Trip' CD verschenen, de derde in de succesvolle reeks. Opnieuw keerde de Amsterdamse DJ Maestro terug naar de schatkamers van het Amerikaanse jazzlabel Blue Note, om het beste materiaal bij elkaar op een dubbel-CD te mixen. De beide voorgangers in de serie zijn inmiddels internationaal uitgebracht en in Nederland met de goudstatus bekroond.

Het fameuze theater Tuschinski in Amsterdam - al ruim 75 jaar een begrip in de filmwereld - is in 1911 opgericht door Abraham Tuschinski en opende haar deuren op 28 oktober 1921. Het Franse Pathé, inmiddels eigenaar van het gebouw, verschafte hem destijds de benodigde licentie en leverde materialen voor de bouw. Zie ook www.tuschinski.nl.



Ingezonden persbericht