Lekstroom 10.15 uur

Utrecht 24-06-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Boetes uitgeschreven tijdens verkeerscontrole

VIANEN In samenwerking met het scooterteam vond woensdag van 11.00 tot 15.30 uur een verkeerscontrole plaats op de Aime Bonnastraat.

Tijdens deze controle werden in totaal 45 voertuigen gecontroleerd. Daarbij is onder meer verbaliseerd voor negen maal het niet dragen van de gordel, vijf keer niet kunnen tonen van de benodigde papieren en niet geldige APK. Tevens zijn twaalf scooters gecontroleerd, waarvoor zeven boetes zijn uitgeschreven. Bij twee bromfietsers bleken de framenummers niet te kloppen. Deze werden meegenomen voor nader onderzoek.

Een auto was niet gekeurd en niet verzekerd. Deze werd afgevoerd. Een 34-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats bleek enkele eerdere opgelegde boetes nog niet betaald te hebben.

Oranjesupporters bezetten kruispunt

NIEUWEGEIN Op de kruising Buizerdlaan/Batauweg zorgde een groep van ongeveer honderd oranjesupporters woensdag rond 22.45 uur voor overlast.
In eerste instantie beperkte de overlast zich tot schreeuwen en blazen op toeters, maar daarna moesten agenten ingrijpen omdat enkele supporters een bus wilden tegenhouden en zelfs op straat gingen staan toen een ambulance met sirene voorbij reed. Daarna werden glazen en flessen op straat gegooid en wilde de groep richting de A2. Met behulp van enkele politievoertuigen kon dit tegengehouden worden. Op het moment dat de politie de groep uiteen wilde drijven, begon het flink te regenen, waarop de groep letterlijk en figuurlijk afdroop.