Rijn en Venen 10.20 uur

Utrecht 24-06-2004 - Nieuwsberichten district Rijn en Venen

Drietal in schoolgebouw aangetroffen

WOERDEN Drie jongens zijn woensdag rond 19.50 uur in een leeg schoolgebouw van het voormalig Minkemacollege aan de Van Helvoortlaan aangetroffen. Het drietal (2 x 14 en 1 x 15 jaar) wilde even rondkijken in het gebouw. Een van de jongens bleek een boksbeugel en een (legaal) mes bij zich te hebben. Hij deed hiervan afstand. Ook bij een andere jongen trof de politie een mes aan. Ook hiervan werd afstand gedaan. Het drietal kreeg een bekeuring voor het zich bevinden op verboden terrein.

Man raakt ernstig gewond

KOCKENGEN - Op de Wagendijk vond woensdagmiddag een ongeval plaats waarbij een man uit Maarssen ernstig gewond raakte.

De politie kreeg omstreeks 12.20 uur een melding dat er een gewonde man in zijn auto aan de Wagendijk zat. Ter plaatse trof de politie een 43-jarige man uit Maarssen aan. De man bleek buiten bewustzijn. Onderzoek wees uit dat - door onbekende oorzaak - een steen van vermoedelijk een vrachtwagen was gevallen. De steen was gedeeltelijk door de voorruit van de auto van het slachtoffer gegaan en tegen het hoofd van de man gekomen.

Het slachtoffer werd met vermoedelijk hersenletsel overgebracht naar het UMC in Utrecht. De politie is op zoek naar getuige(n) die iets gezien hebben, of weten dat omstreeks het genoemde tijdstip een vrachtwagen mogelijk over de Wagendijk heeft gereden. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Rijn & Venen, tel.: 0900 - 88 44.

Hennepkwekerijen ontmanteld

WILNIS - Op woensdag 23 juni heeft de politie van het wijkteam De Ronde Venen op twee adressen in Wilnis in werking zijnde hennepkwekerijen ontdekt en daarna ontmanteld. De politie kwam de hennepkwekerijen op het spoor na binnengekomen informatie.

Op het ene adres werden meer dan 260 planten en ruim 60 stekken aangetroffen. De planten zullen worden vernietigd en de professionele apparatuur zoals assimilatielampen, transformatoren en koolstoffilters werden inbeslaggenomen. Tegen 47-jarige eigenaar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Op het andere adres werden bijna 300 hennepplanten aangetroffen. Ook in dit geval zullen de planten worden vernietigd en is de professionele apparatuur bestaande uit onder meer assimilatielampen, transformatoren, koolstoffilters en ventilatoren inbeslaggenomen. Tegen de 43-jarige eigenaar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bestuurder onder invloed

MIJDRECHT - De politie heeft in de nacht van woensdag 23 op donderdag 24 juni een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Omstreeks 04.15 uur kreeg een 42-jarige bestuurder uit Mijdrecht op de Kogger een stopteken. De bestuurder viel op doordat hij met hoge snelheid reed. Na een eerste blaastest bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse

280 ug/l uit. Met een proces-verbaal en een rijontzegging van een uur werd hij naar huis gestuurd.

VINKEVEEN - Op de Baambrugse Zuwe heeft de politie twee mannen aangehouden voor het rijden onder invloed en het voorhanden hebben van verdovende middelen.

Getuigen belden naar de politie om te melden dat een voertuig met twee inzittenden met hoge snelheid en slingerend over de Baambrugse Zuwe reed. De politie gaf de 19-jarige bestuurder uit Amstelhoek een stopteken en liet hem een eerste blaastest afleggen. Hieruit bleek dat hij te veel gedronken had. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Zijn 19-jarige passagier werd ook aangehouden vanwege het feit dat in het voertuig een hoeveelheid verdovende middelen werd aangetroffen.

De bestuurder kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van zeven uur. Tevens kon de man zijn rijbewijs inleveren.