Politie Zaanstreek-waterland


13:06 23-JUN-04
LOC: PURMEREND, VERZETSLAAN

Laagvlieger is rijbewijs kwijt

Een 27-jarige Purmerender moest gisterenochtend zijn rijbewijs inleveren, na een snelheidscontrole.
De politie controleerde op het eind van de ochtend met een laser-gun de snelheid van auto's. Ter plaatse is de toegestane maximumsnelheid 50 km/uur, maar de laagvlieger werd geklokt op een snelheid van 108 km/uur.

19:18 23-JUN-04
LOC: PURMEREND, WATERLAND

Bromfietsen in beslaggenomen

Bij een bromfietscontrole gisterenmiddag werden drie bromfietsen in beslaggenomen. De voertuigen hadden een zodanig hoog vermogen, dat zij harder konden rijden dan 75 km/uur en dan volgt onherroepelijk inbeslagname. Acht andere bromfietsen zaten onder die limiet, maar konden wel harder rijden dan de toegestane 45 km/uur. Die bestuurders kregen een bekeuring. Daarnaast werden nog voor diverse andere overtredingen bonnen uitgereikt. In totaal werden 14 bromfietsen gecontroleerd en vielen er 17 bekeuringen.

00:40 24-JUN-04
LOC: ZAANDAM, A G VERBEEKSTRAAT

Rijbewijs ingevorderd

De politie heeft het rijbewijs van een 23-jarige Amsterdammer ingevorderd wegens het rijden onder invloed. De man had de overwinning van oranje wellicht wat te uitbundig gevierd, want hij blies op het bureau 615 ug/l, bijna drie maal zoveel als is toegestaan. Ook een rijverbod van zeven uur viel hem ten deel. In dezelfde nacht werden nog 15 andere bestuurders gecontroleerd, maar geen van hen had de alcohollimiet overschreden.

24-JUN-04
LOC: REGIO

Zomerstorm

De zomerstorm van de afgelopen 24 uur heeft in de hele regio gezorgd voor een aantal omgewaaide bomen. Ook kreeg de politie veel meldingen van (zware) takken, die van bomen waren afgebroken en in een aantal gevallen wegen of fietspaden blokkeerden. Daar waar nodig zorgden brandweer en gemeenten voor het stukzagen en verwijderen van de resten. Er werd niemand gewond.
Ook andere boomsoorten hadden het zwaar te verduren. De rem van een slagboom van de Bernhardbrug in Zaandam kon de druk niet meer aan, waarna de boom naar beneden ging. De taxichauffeur, die dit aan de politie had gemeld, kon samen met de agenten de zaak weer herstellen.
In de Linnaeusstraat in Zaandam werd een boom ontworteld, waarna deze de voordeur van een woning blokkeerde. Er ontstond geen schade aan de woning. Ook een woning aan het Zuideinde in Landsmeer kwam er zonder schade vanaf, toen een boom tegen de dakgoot viel.
Dat was anders met een auto op een parkeerterrein aan de Westzijde in Zaandam. Daar brak een boom af, die vervolgens op de auto viel. Hetzelfde lot was een auto beschoren op een parkeerterrein aan de Noorderhoofdstraat in Krommenie.


---- --