Ingezonden persbericht


Tatung en Dupaco leveren 'Build-To-Order'-systemen aan high-end en midrange markt

Tatung tekent distributieovereenkomst met Dupaco

Wijchen, 24 juni 2004 - Tatung Nederland, leverancier van hoogwaardige pc-serversystemen, heeft voor de distributie van zijn serverlijn een overeenkomst getekend met Dupaco distribution om hoogwaardige 'Build-To-Order'-systemen te leveren aan de high-end en midrange markt. De samenwerking met Dupaco, distributeur van onder andere high availability-, storage- en security-oplossingen, betekent voor Tatung synergie in kennis en expertise en biedt het bedrijf een grotere toegang tot de high-end en midrange markt.

Tatung Nederland is OEM (Original Equipment Manufacturer) en ODM (Original Design Manufacturer) voor een groot aantal bekende pc-leveranciers en levert daarnaast een complete Tatung serverlijn - waaronder op Intel en AMD gebaseerde pc- en blade-servers die ruimte- en energiebesparend zijn. De servers worden samengesteld volgens het 'Build-To-Order' principe en geleverd als volledige systemen, compleet met CPU, geheugen, harddisks en raid-cards.

"Tatung is een toonaangevend bedrijf dat wereldwijd met honderden producten actief is. Tatung Nederland bouwt in Nederland zelf kwalitatief hoogstaande systemen met een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. Het geavanceerde productieproces van Tatung betekent dat het bedrijf binnen een aantal dagen complete systemen voor onze klanten kan leveren. Hierdoor hoeven we zelf geen voorraad te houden", zegt Bart van Rheenen, algemeen directeur van Dupaco. "Onze klanten vragen steeds vaker om specifiek voor hen ontworpen systemen, al dan niet op Linux gebaseerd. Het gaat hierbij niet alleen om kleinere instapsystemen, maar vooral om zware systemen voor veeleisende processen. Met de serverlijn van Tatung kunnen wij nu ook voor onze klanten in de high-end en midrange markt voldoen aan deze vraag naar 'Build-To-Order'-systemen."

Jurjen van der Krieke, Channel manager bij Tatung Nederland: "Wij zien in Dupaco duidelijk een 'value-added' distributeur. Het bedrijf is gespecialiseerd in een groot aantal productlijnen. Zo is Dupaco niet alleen goed vertegenwoordigd in Windows-omgevingen, maar distribueert het bedrijf ook zo'n 95 procent van het aanbod voor de enterprise-Linuxmarkt. Ook Tatung gelooft sterk in dat aanbod. De kennis en expertise van Dupaco in het leveren van totaaloplossingen sluit perfect aan op ons aanbod. We verwachten dan ook met Dupaco ons aandeel in de high-end en midrange markt sterk uit te breiden."

Tatung
Tatung Company, opgericht in 1918 in Taiwan, is met 300 producten in meer dan 100 landen en 35.000 werknemers één van de grootste wereldwijde producenten van huishoudelijke apparatuur en industriële informatiesystemen. Tatung Nederland is OEM en ODM voor een groot aantal bekende pc-leveranciers. Tatung zorgt voor ontwerp, productie, assemblage, voorraadbeheer, distributie en dienstverlening. Daarnaast levert Tatung eigen ICT-producten - waaronder op Intel en AMD gebaseerde pc- en blade-servers. Het bedrijf werkt daarvoor nauw samen met een groeiend aantal Europese partners. Tatung-servers zijn ruimte- en energiebesparend, waarbij een massaproductieproces tevens een gunstige prijs/kwaliteitverhouding mogelijk maakt. Tatung levert de servers als volledige systemen compleet met CPU, geheugen, harddisks, raid-cards etc. Het samenstellen van de servers geschiedt volgens het Build-To-Order-principe. Hiervoor maakt Tatung gebruik van zijn eigen fabriek in Wijchen. Kijk voor meer informatie op: www.tatung.nl of www.tatungserver.com

Dupaco distribution bv
Dupaco distribution bv is distributeur van high-end hard- en software-oplossingen. Dupaco richt zich vooral op distributie van hard- en software voor telecommunicatie, besturingssystemen (Unix, Linux, Citrix en Microsoft), connectivity, computersystemen, management- en migratie tools en beveiliging van high availability systemen, storage en netwerken. Daarnaast is Dupaco geautoriseerd opleidingscentrum voor Microsoft (CTEC), Linux Open Learning Center en geautoriseerd opleidingscentrum voor Symantec. Dupaco heeft een serviceafdeling die ook detachering aanbiedt. Het bedrijf is gevestigd in Leusden en er zijn ruim veertig mensen werkzaam. Kijk voor meer informatie op: www.dupaco.nl