Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

"Por Favor, Spanje & Chili in het glas"

GIESSENBURG - "Le Grappillon" houdt op 24 en 25 juni aanvang 19.30 uur een wijnproeverij aan de Doetseweg 8b te Giessenburg. Geproefd worden een aantal wijnen uit Spanje & Chili uit het nieuwe assortiment van 2004. De proeverij duurt tot ongeveer 22.30 uur.

"Le Grappillon" is in 1998 opgericht door eigenaar, vinoloog, Wilma Donk. Daarvoor heeft zij enkele jaren ervaring opgedaan in de wijnexport over de gehele wereld bij twee wijnchâteau's in de Minervoisstreek (Languedoc). Na haar terugkeer uit Frankrijk is ze actief aan de slag gegaan met het geven van wijnproeverijen. Donk heeft een ware passie voor wijnen en brengt dit op een leuke en informatieve wijze over op anderen. Zij zal u tijdens het proeven uitvoerig vertellen over het proeven, het wijn maken, de druivensoorten, de wijnregio's, etc. Iedere maand staat in het teken van wijnen uit een regio, land of meerdere landen. In mei werd al extra aandacht besteed aan de wijnen uit Zuid-west Frankrijk, Minervois en de Roussillon. Juni staat in het teken van de Spaanse (inclusief Sherry) en Chileense wijnen. Op deze manier kan men kennis maken met het bijna geheel vernieuwde assortiment 2004 van "Le Grappillon". Zo staan juli en augustus in het teken van de wijnen uit de "Midi" d.w.z. Languedoc & Provence. Als voorproefje op de Italiaanse wijnen mag u de proeverij & diner in restaurant "Metropole" te Gorinchem op 5 september niet missen. Daarvoor kunt u zich ook al opgeven. In september kunnen de primeurwijnen uit de Minervois op besteld worden en kan men deze ophalen en proeven met een Zuid-frans hapje in oktober, "dit is een feest en wordt elk jaar een groter succes, het is maar één keer per jaar en dat maakt het juist zo apart", volgends Donk. Naast de het laten proeven en verkopen van wijnen aan de consumenten, biedt het assortiment juist ook interessante wijnen aan de horeca. Keuze van eenvoudige tot exclusieve en verzorgt "Le Grappillon" het hele jaar door wijnproeverijen en wijncadeau's/pakketten voor het bedrijfsleven.

'Le Grappillon' nodigt u uit om op 24 en 25 juni a.s. de Spaanse en Chileense wijnen te komen proeven. Het entrée bedraagt E 15,-- p.p., op de avond zelf te voldoen. Reserveren voor een van de avonden is noodzakelijk. U kunt dit per e-mail doen op info@legrappillon.nl onder vermelding van uw naam, uw adres en het aantal personen of telefonisch op 06-22 55 25 14 of op 0183-640.627. Per avond kunnen maximaal twintig personen deelnemen. Kijk op www.legrappillon.nl voor actuele informatie en de agenda van dit jaar.

Adíos...


---



Ingezonden persbericht