Universiteit van Amsterdam

Stollingsremmers helpen hartpatiënten


Promotie Geneeskunde


vrijdag 25 juni 12.00 uur

Patiënten met boezemfibrilleren, kunsthartkleppen en diepveneuze trombose kunnen behandeld worden met vitamine-K-antagonisten, die de stolling remmen. Roel Vink beschrijft verschillende aspecten van die antitrombotische behandeling. Het aantal complicaties (trombose en bloedingen) bij patiënten met hartkleppen is het laagst bij een hoge dosering van vitamine-K-antagonisten, zo blijkt uit een meta-analyse van onderzoek onder bijna 25.000 patiënten. De kans op het terugkeren van een diepveneuze trombose na het staken van de behandeling neemt in de loop van de tijd af en is onafhankelijk van de duur van de behandeling.

R. Vink: Management of antithrombotic therapy in venous and arterial thromboembolism. Promotoren zijn prof. dr. M.M. Levi en prof. dr. H.R. Büller.

De academische plechtigheden vinden plaats in de Aula van de UvA, Singel 411, Amsterdam. Meer informatie over de items in deze agenda kunt u krijgen bij de afdeling Persvoorlichting, tel. 020 - 525 2695, e-mail: persvoorlichting@uva.nl. Met vragen over plechtigheden Geneeskunde kunt u contact opnemen met AMC Voorlichting, tel. 020 - 566 2929. Onder aan de agenda vindt u de rubriek Hoogleraarsbenoemingen.