Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Rotterdam, 23 juni 2004

DIVIDENDVOORSTEL EN ANDERE WIJZIGINGSVOORSTELLEN AANGENOMEN OP AVA RODAMCO ASIA

Tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders van Rodamco Asia NV ('RA') die heden heeft plaatsgevonden, hebben de aandeelhouders het dividendvoorstel voor het boekjaar 2003/2004 eindigend op 29 februari 2004 en andere wijzigingsvoorstellen betreffende de structuur van Rodamco Asia aangenomen.

Dividendvoorstel

De aandeelhouders stemden in met het dividendvoorstel van EUR 0,52 per aandeel in contanten.

Met ingang van vrijdag 25 juni 2004 zullen de aandelen Rodamco Asia NV ter beurze ex-dividend worden genoteerd. Het dividend is vanaf 9 juli 2004 betaalbaar.

Overgang naar extern management

De algemene vergadering stemde in met het voorstel een managementovereenkomst aan te gaan met ING Real Estate voor de levering van externe diensten aan de Vennootschap. Sedert 2 juni 2004 is ING Real Estate eigenaar van ruim 95% van de aandelen in Rodamco Asia.

Wijzigingen in de directie

Op de algemene vergadering is de heer Frans Bakker afgetreden als lid van de directie. Op basis van hun expertise op het gebied van vastgoed werden drie nieuwe directieleden benoemd voor een periode van twee jaar, onder voorbehoud van goedkeuring door de AFM. Dit zijn de heren Robert Lie, Tjeerd Borstlap en Nico Kop.

De andere directieleden zijn de heren Ton de Boer en Larry Chua K.C.

Wijzigingen in de raad van commissarissen

Op de algemene vergadering zijn de heren Alan C. Hill, Rob van Gelder en Kyung-Man Huh afgetreden als commissaris.

De heer J.E. Jansen werd herbenoemd tot voorzitter van de raad van commissarissen. Het voorstel om de heren Richard Price en Evert H. Vink te benoemen tot commissaris werd door de aandeelhouders goedgekeurd.

Voorts stemde de vergadering in met het voorstel voor de vergoedingsstructuur voor de nieuwe raad van commissarissen, volgens welke de heer Price geen vergoeding zal ontvangen terwijl de heren Jansen en Vink een jaarlijkse vergoeding ontvangen die aansluit bij het huidige beleid van de Vennootschap.

Wijzigingen op de statuten

De aandeelhouders stemden in met wijzigingen op de statuten van de Vennootscahp die hoofdzakelijk bestaan uit op (i) het afschaffen van de status van een beleggingsmaatschappij met veranderlijk kapitaal in de zin van artikel 76a BW 2, (ii) verandering van het boekjaar dat voortaan zal samenvallen met het kalenderjaar, (iii) de wijziging van de statutaire vestigingsplaats van de Vennootschap in Den Haag en (iv) overige wijzigingen van technische en tekstuele aard.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met: Rodamco Asia NV

Nico Kop
+65 6536 2322 (kantoor)
+65 9831 6718 (mobiel)

HTTP://WWW.RODAMCO-ASIA.COM

Rodamco Asia NV is een pan-Aziatische onroerendgoedbeleggingsmaatschappij. De Vennootschap belegt rechtstreeks in, en voert actief beheer over, een gespreide portefeuille van eersteklas onroerendgoedbeleggingen in diverse groeiende en dynamische marktsegmenten door heel Azië. Rodamco Asia staat onder leiding van een in Azië gevestigd managementteam met ruime ervaring in Aziatisch onroerend goed en streeft naar het maximaliseren van aandeelhouderswaarde door pro-actief en vakkundig management van de meest begeerde onroerendgoedportefeuille in Azië namens beleggers uit de hele wereld.

Op dit moment heeft Rodamco Asia beleggingen in kantoren, woningen/serviceappartementen, winkels/winkelcentra en infrastructuur/bedrijfsruimten in China, Indonesië, Maleisië, de Filippijnen, Singapore, Zuid-Korea en Thailand. Per 29 februari 2004 had de portefeuille een waarde van EUR 774 miljoen en een gemiddelde bezettingsgraad van 90.5%.

De aandelen Rodamco Asia zijn genoteerd aan de effectenbeurzen van Amsterdam, Frankfurt en Parijs. Op dit moment is Rodamco Asia een beleggingsmaatschappij met veranderlijk kapitaal. Sedert 2 juni 2004 is ING Real Estate houder van 95,3% van de aandelen Rodamco Asia. -----------------------

---- --