Ingezonden persbericht


Graag uw aandacht voor onderstaand persbericht van Atos Origin betreffende de eerste paal voor een nieuwe vestiging op de High Tech Campus Eindhoven:


- PERSBERICHT -

Eerste paal nieuwe vestiging Atos Origin op 25 juni 2004

ATOS ORIGIN KOMT THUIS IN HIGH-TECH CAMPUS EINDHOVEN

Utrecht, 20 juni 2004 - IT-dienstverlener Atos Origin slaat op 25 juni 2004, tijdens een feestelijke bijeenkomst de eerste paal voor haar nieuwe regiovestiging op het terrein van de High Tech Campus Eindhoven, een initiatief van Philips. Het nieuwe onderkomen zal bestaan uit twee gebouwen geheel passend bij de uitstraling van de campus. Medio 2005 zullen de eerste medewerkers naar de nieuwe werkplek verhuizen. In totaal huisvest Atos Origin 750 werknemers in het nieuwe gebouw. Op de campus komen in totaal 8000 hoogopgeleide research & development professionals te werken van tal van uiteenlopende high tech bedrijven, waaronder Atos Origin. Atos Origin ziet in deze locatie dan ook de ideale omgeving om haar toonaangevende positie in de IT-dienstverlening verder uit te bouwen.

Atos Origin kiest bewust voor een nieuw regiovestiging op de high tech campus van Philips in Eindhoven. Zo is Philips nog steeds een van Atos Origins grootste klanten. Bovendien heeft Philips aangegeven het belangrijk te vinden om zijn sterke positie op het gebied van Research & Development verder uit te bouwen. Door op het campusterrein de krachten van verschillende ondernemingen op het gebied van onderzoek en ontwikkeling te centraliseren, wordt die R&D-positie verder uitgebouwd. In deze ambiance passen de werkzaamheden en de innovatieve kracht van Atos Origin op het gebied van IT-dienstverlening uitstekend.

Architectenbureau Meyer en van Schooten neemt de ontwikkeling en realisering van de nieuwbouw van de Atos Origin vestiging voor zijn rekening. Dit architectenbureau is ondermeer verantwoordelijk voor het ontwerp van het nieuwe ING-gebouw langs de ringweg in Amsterdam. Het nieuwbouwplan voor Eindhoven voorziet in een duidelijk herkenbaar hoofdgebouw dat voldoet aan de wensen van Atos Origin. De bouwstijl is binnen de campus uniek te noemen. De vestiging heeft een eigen gezicht waarbij hoge eisen zijn gesteld aan veiligheid en infrastructuur. Op de campus zullen in totaal 25 nieuwe gebouwen verrijzen op 910.000 vierkante meter grote campusterrein.

Over Atos Origin
Atos Origin, een toonaangevende internationale IT-dienstverlener, stelt klanten in staat hun visie om te zetten in resultaten door de toepassing van consulting, systeemintegratie en managed operations, inclusief outsourcing en on-line services. Atos Origin realiseert jaarlijks een omzet van ruim 5 miljard euro. Het bedrijf is wereldwijd actief voor top-500 ondernemingen in meer dan vijftig landen met een werknemersaantal van 47.000, van wie ruim 9.000 in Nederland, waar Atos Origin marktleider is. Tot haar klanten behoren onder meer ABN Amro, Akzo Nobel, Alstom, BNP Paribas, British Petroleum, DSM, EDF, Eneco Energie, Ericsson, Euronext, Fiat, France Telecom, Heineken, ICI, ING, KPN, Lucent, Philips, Renault, Royal Bank of Scotland, Saudi Aramco, Schlumberger, Shell, Telecom Italia, UBS, Unilever, Vivendi Universal, Vodafone, Wolters Kluwer en tal van klanten in de publieke sector. Voor meer informatie kunt u de website van Atos Origin raadplegen: www.atosorigin.com

Atos Origin is genoteerd aan Parijs Euronext en opereert onder de naam Atos Origin, AtosEuronext, Atos Worldline, Atos KPMG Consulting en Atos Odysée.


- EINDE PERSBERICHT -

Noot aan de redactie (

Ingezonden persbericht