Gemeente Amsterdam

Amsterdam verwelkomt Mexx Design Centre
24 juni 2004 - Remco Asselbergs
Op vrijdag 25 juni zal burgemeester Job Cohen de opening verrichten van het Mexx Design Centre aan de Johan Huizingalaan te Amsterdam. De wethouder Economische Zaken Frits Huffnagel zal eerder op de dag een toespraak houden op de `Mexx International 100 Leadership Council', waar de 100 belangrijkste managers van Mexx International bij elkaar zijn om strategische onderwerpen te bespreken en om inspiratie op te doen.

Het International Business Park Riekerpolder in Amsterdam wordt de vestigingsplaats voor het Mexx Design Centre. Hier werken 320 creatieven van over de hele wereld in ruim 15.000 m² kantoorruimte. Dit is de grootste concentratie van ontwerpers, marketingstrategen en overige creatieven in de Nederlandse modewereld. Niet alleen bundelt Mexx hier de creatie van nieuwe modelijnen en de wereldwijde marketingondersteuning ervan, ook het Amerikaanse moederbedrijf Liz Claiborne heeft haar Europese Design Centre van Londen naar Amsterdam overgebracht. "Dit is een belangrijke stap in de groeistrategie van de groep", zegt Adu Advaney, medeoprichter en president van de Mexx Group. "Het bundelen van de ontwerpactiviteiten heeft een rol gespeeld in de keuze voor Amsterdam. Mexx is al actief in Europa, Azië, het Midden-Oosten en delen van Noord-Amerika."

Het vestigen van buitenlandse bedrijven in Amsterdam is een van de speerpunten van de Amsterdamse city marketing aanpak. In dit kader heeft wethouder Huffnagel in maart jl. een bezoek gebracht aan Liz Claiborne in New York. Hij is dan ook zeer verheugd dat Mexx Amsterdam heeft gekozen als thuisbasis. De vestiging van gerenommeerde bedrijven als Mexx heeft een positieve invloed op het imago van Amsterdam als internationale zakenstad. De Amsterdamse regio is heel geschikt voor vestigingen van Europese hoofdkantoren. "Schiphol heeft, na Frankfurt, de meeste bestemmingen en ligt dicht bij de stad. Dat maakt het uniek om al je kantoren te bereiken", aldus Huffnagel.

Wethouder Huffnagel wil meer van deze creatieve bedrijven naar Amsterdam halen. "Amsterdam is een sterk merk vanwege het imago van creativiteit, innovatie en handelsgeest. Amsterdam heeft daarom een aantrekkingskracht op creatieve mensen. Er is hier veel te doen op het gebied van cultuur en innovatie. Daarom vestigen bedrijven die creatieve mensen zoeken, zich graag hier. Amsterdam heeft het allemaal: een goede arbeidsmarkt, de talenkennis van de inwoners en hoge quality of life in een stad met een prachtig historisch centrum", aldus Huffnagel.

Wethouder Huffnagel zal op 25 juni om 12.00 uur spreken op de `Mexx International 100 Leadership Council' in het Sheraton Amsterdam Airport Hotel. Burgemeester Cohen zal 's avonds de opening verrichten in het Mexx Design Centre aan de Johan Huizingalaan 400.

Pb-125

© Gemeente Amsterdam