Gemeente Zwolle

Stedenbouwkundige randvoorwaarden voor hotel naast Urbana vastgesteld

De stedenbouwkundige randvoorwaarden voor de realisatie van een hotel naast Urbana zijn door het college van b&w vastgesteld. Op basis hiervan kan de initiatiefnemer, de exploitant van Urbana, de bouwplannen uitwerken. Voor de vestiging van een hotel is nog wel een bestemmingsplanwijziging noodzakelijk.

De eigenaar van Urbana heeft een verzoek ingediend bij de gemeente om een hotel te verwezenlijken op de plek naast zijn restaurant/zalencentrum. De grond is eigendom van de gemeente. Deze locatie is een gezichtsbepalend punt bij de entree van de stad, dat grenst aan de Wipstrikkerallee en ook aan de Ceintuurbaan. De bebouwing moet daarom allure en herkenbaarheid uitstralen, maar ook aansluiten bij de karakteristieke bouwstijl van de panden aan de Wipstrikkerallee. Hiervoor heeft de gemeente stedenbouwkundige randvoorwaarden opgesteld. Hierin worden de kaders gesteld voor onder andere: omvang, situering en architectonische kenmerken van de bebouwing en de infrastructuur. In de randvoorwaarden is verder veel aandacht besteed aan het behoud van het groene karakter van de locatie.

Kenmerken
Het hotel mag aan de kant van de Ceintuurbaan maximaal 18 meter hoog worden. Aan de zijde van de Wipstrikkerallee is een maximale hoogte toegestaan van 9 meter, dat is ongeveer 3 meter hoger dan zalencentrum Urbana is. Het hotel moet een op zich staand bouwwerk worden en mag fysiek niet gekoppeld worden aan Urbana. De ontsluiting moet plaats vinden vanaf de Wipstrikkerallee.

Bestemmingsplanwijziging
In de recente herziening van het bestemmingsplan Wipstrik is voorzien dat de locatie nog nader ingevuld moet worden. Om hier een hotelfunctie toe te staan is een wijziging nodig volgens de artikel 19 lid 2 procedure.

Informatiebijeenkomst
Op dinsdag 29 juni is er een informatiebijeenkomst voor omwonden over deze ontwikkeling. De initiatiefnemer, de heer Schulte van Urbana geeft een toelichting op de bouwplannen. De gemeente zal informatie geven over de randvoorwaarden en de te volgen procedure. De bijeenkomst begint om 19.30 uur en vindt plaats in Urbana.


---