NATIONAAL FONDS OUDERENHULP

Eerste Nationale Vergeet-me-niet Dag

Eerste Nationale Vergeet-me-niet Dag uitgeroepen door Nationaal Fonds Ouderenhulp

Het Nationaal Fonds Ouderenhulp organiseert op 27 juni de eerste Nationale Vergeet-me-niet-Dag om de eenzaamheid van ouderen tijdens de zomermaanden te verminderen. Verzorgingshuizen worden opgeroepen om hun deuren open te stellen voor bezoekers. Het officiële en feestelijke startsein wordt om 14.00 uur gegeven in het Willem Drees-huis in Amsterdam. Dit gebeurt in aanwezigheid van bekende Nederlanders, staatssecretarissen en enkele kamerleden. Het feestelijke programma wordt gepresenteerd door Lingo presentatrice Nance.

In Nederland leeft een miljoen eenzame ouderen, een vijfde daarvan is extreem eenzaam. Zij krijgen weinig tot geen bezoek, hun leven is kleurloos en saai; ze leven een vergeten leven. De Nationale Vergeet-me-niet Dag brengt weer wat kleur in hun leven.

Via radiospotjes, ingesproken door John Bernard, roept het Nationaal Fonds Ouderenhulp iedereen in Nederland op om die dag een uurtje door te brengen met een eenzame oudere. Verzorgingshuizen stellen hun deuren open. Deelnemers kunnen de oudere een vergeet-me-nietje brengen, een praatje maken, een spelletje spelen, een eindje gaan wandelen of iets leuks ondernemen.

Dit contact is in principe eenmalig, maar hopelijk vinden beide partijen het zo leuk dat de contacten een terugkerend karakter krijgen. Vooral tijdens de zomermaanden zijn ouderen erg eenzaam en is de behoefte aan bezoek groot.

Tijdens de aftrap van de Nationale Vergeet-me-niet Dag is er in het Willem Drees-huis in Amsterdam een live verbinding met meer en minder bekende deelnemers doorheen heel Nederland die vertellen wat voor activiteiten ze die dag ondernemen. Daarnaast zijn er voor de bewoners van het Willem Drees-huis optredens door bekende artiesten.

Het Nationaal Fonds Ouderenhulp werd onlangs met het idee voor de Nationale-Vergeet-me-niet Dag benaderd door de 42-jarige theaterregisseur Rob Vriens. .Dit soort ideeën zijn altijd van harte welkom,. aldus directeur Jan Romme .Als
ze haalbaar zijn, voeren we ze uit..

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met communicatie coördinator Elke van Wageningen van het Nationaal Fonds Ouderenhulp: 030-6567774, 06-42582774 of e.vanwageningen@ouderenhulp.nl

17 jun 04 08:50