Paradiso Amsterdam

Hallo,

Vorige week nog kregen jullie het programma van
Liefde in de Stad waaronder de kinderpalabras op
zondag 27 juni.
De rocket cinema met de film Rumble Fish die
donderdagavond 24 juni stond gepland is helaas
afgelast en zal verplaatst worden naar een nog nader te bepalen datum.
De brunch! en de Palabras de los Ninos daarentegen gaan meer door dan ooit. Dus vergeet niet te komen!

Tot ziens,
Palabras

Liefde in de Stad: Brunch!

Een jazzy poëtische brunch op de late zondagochtend. De poëzie en literatuur wordt verzorgd door de volgende artiesten:
Aukelien Weverling, schrijfster en publiciste. Ze
debuteerde in 2002 met haar semi-autobiografische roman 'Liever Gekust', een droogkomisch verslag van een
vergeefse zoektocht naar tweezaamheid. Ze opende in 2002 het Crossing Border Festival en schrijft columns en korte verhalen.
Andy Ninvalle of, voor vrienden en groupies Stewlocks, is de frontman van de Nederlandse groep BaggaBownz. Een groep waar de bandleden niet vies zijn om een mengelmoes te brengen van hiphop met harde rock als basis. Stewlocks kan lyrics lekker rollend rappen en beatboxen alsof het hem geen moeite vergt. Solo stond hij met zijn spoken word eerder op De Nachten en haalde hij verschillende journaals met imponerende beelden van zijn beatboxkunst. Bovendien is hij een gedreven lesgever van hiphop en breakdance. Rodhan Al-Khalidi is geboren in een klein dorpje in het Zuiden van Irak. Via verschillende landen vluchtte hij naar Nederland, waar hij in 1998 terechtkwam in het AZC van Harlingen. In maart 2000 won hij met een van die gedichten een prijs bij de literatuurwedstrijd van El Hizrja, Centrum voor Arabische kunst en cultuur. Zijn eerste bundel 'Voor de nachtegaal en het ei' verscheen in 2000.
De muziek wordt verzorgd door de formatie 2:PM. Afkomstig uit Rotterdam, bestaat 2:PM uit Betty Pietersz (vocals) en Maarten Meddens (piano/fender rhodes). Ze ontmoetten elkaar ooit op het Rotterdams Conservatorium en werken sindsdien op diverse manieren samen. Ondertussen hebben ze al heel wat eigen stukken op hun naam staan. De sound van 2:PM hangt sterk af van de bezetting waarin ze spelen: van intieme luistermuziek als duo (eventueel uitgebreid met bas en percussie) tot meer heftige soul met een volwaardige band. Voor deze gelegenheid zal Udo Demandt meespelen op percussie.
DJ Wonder, de dichtende dj draait plaatjes.

Brunch! is niet louter luisteren. Bezoekers krijgen ook de mogelijkheid hun favoriete gedicht met het thema
vriendschap voor te dragen.

zondag 27 juni
Paradiso
zaal open: 11:00
aanvang: 11:30
entree: 15 incl.

Liefde in de Stad: Palabras de los Niòos

Tijdens deze Palabras, podium voor dichters, schrijvers en woordkunstenaars, wordt de microfoon doorgegeven aan kinderen. Kinderen dragen eigen gedichten, verhalen en lievelingsteksten voor. Ook de live-muziek en rap wordt deze middag door kinderen verzorgd.

Surya Nahumury (1993) is al een tijd bezig met schrijven en dichten en maakt zelfs af en toe een rap. Ze schrijft o.a. over haar liefde voor dans en muziek. Simone Visser (1994) maakt voor allerlei gelegenheden rijmpjes. Sacha Hilhorst (1994) en haar nichtje Iana Hilhorst (1995) kennen hun favoriete gedichten uit hun hoofd. Daarnaast schrijven ze zelf ook gedichten. Almar Bok (1993) mag zich Nationaal Voorleeskampioen 2004 noemen. Uit ruim 67.000 kinderen uit groep 7 en 8 van 2.615 basisscholen werd hij gekozen als de beste voorlezer. Jamie Sterk (1995) draagt eigen- en lievelingswerk voor en Donielle David (1996) danst en dicht. Theatermaker en verhalenverteller Wijnand Stomp
presenteert het programma en zal de middag afsluiten met een van zijn kleurrijke verhalen over vriendschap.

zondag 27 juni
Paradiso
aanvang 15:00
prijs 7,50 incl.

Dit is de meestal maandelijkse nieuwsbrief van Palabras. Je ontvangt deze mail omdat je je ooit hebt opgegeven of op een andere manier je interesse hebt getoond. Stel je dit niet op prijs vergeef ons dan en stuur een mail terug met als onderwerp 'ik stel dit niet op prijs' en dan zullen we je zachthandig verwijderen. Heb je op- of aanmerkingen dan ben je hier ook op het goede adres. palabras@paradiso.nl