Eemland noord, 11.40 uur

Utrecht 27-06-2004 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Vechtpartij

BAARN In de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 juni liep een vechtpartij tussen twee mannen uit de hand.

Rond 01.40 uur kreeg een 19-jarige jongeman uit Baarn in een horecagelegenheid aan de Nieuwstraat ruzie met een 52-jarige man uit Baarn en diens zoon (gegevens onbekend). Dit vermoedelijk naar aanleiding van problemen die zij in het verleden hebben gehad.

De ruzie liep van verbale doodsbedreigingen over en weer uit op een vechtpartij, waarbij meer personen betrokken raakten. De confrontaties vonden in de horecagelegenheid, op de Nieuwstraat en even later ook op de Eemnesserweg plaats, waarbij het dermate uit de hand liep dat de assistentie van meerdere politie-eenheden werd verzocht. Daarbij zagen politiemensen zich gedwongen gebruik te maken van fysiek geweld, de wapenstok en werd ook een hondengeleider ingezet.

Bij de schermutselingen zijn vijf verdachten aangehouden: De 19-jarige verdachte uit Baarn, de 52-jarige verdachte eveneens uit Baarn en nog drie verdachten uit Baarn, mannen van 19, 20 en 51 jaar. Alle verdachten zijn voor nader verhoor in het politiebureau ingesloten. Diverse politiemensen liepen licht letsel op.