Stad Utrecht, 11.35 uur

Utrecht 27-06-2004 - Nieuwsberichten districten Stad Utrecht

Oranje door naar halve finale

UTRECHT - Er wordt in de loop van de dag een regionaal nieuwsbericht geplaatst aangaande de gebeurtenissen na de overwinning van Nederland op Zweden.

Vechtpartij

UTRECHT In de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 juni gingen twee groepen met elkaar op de vuist.

Rond 00.50 uur kreeg de politie de melding dat er een vechtpartij gaande was op de Loggerstraat. Toen politiemensen ter plaatse kwamen, was de rust al weer teruggekeerd en was één van de groepen verdwenen. Wat de aanleiding tot de vechtpartij was geweest, werd niet duidelijk. Een 18-jarige jongeman uit Utrecht gedroeg zich zeer recalcitrant tegen politiemensen en werd aangehouden. Twee aanwezigen (gegevens onbekend) hadden letsel aan hun hoofd, maar zij wensten geen aangifte te doen.

De aangehouden verdachte betoonde meerdere malen zijn spijt over zijn opgewonden reactie tegen de politiemensen. Hij werd zonder proces-verbaal heengezonden.

Aanrijding met tram

UTRECHT Op zaterdag 26 juni raakte een automobilist gewond bij een aanrijding met een tram.

Rond 18.00 uur reed een 45-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn over de Graadt van Roggenweg, komende uit de richting van het 24 Oktoberplein. Ter hoogte van de Koningsbergerstraat stopte hij voor het rode verkeerslicht. Toen het licht op groen sprong, sloeg de automobilist linksaf om te keren. Dit in strijd met de verplichte rijrichting van rechtdoor. Op hetzelfde moment kreeg een 51-jarige trambestuurder wit licht en hij trok op in de richting van het Westplein. De auto werd daardoor in zijn linkerflank door de tram aangereden.

De automobilist is met arm- en hoofdletsel per ambulance naar het Oudenrijnziekenhuis gebracht en hij is een nacht ter observatie opgenomen. De auto moest worden weggesleept.