Binnensticht, 12.00 uur

Utrecht 27-06-2004 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Vrouw mishandeld

ZEIST In de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 juni werd een man aangehouden op verdenking van mishandeling.

Rond 01.00 uur bevond een 20-jarige vrouw uit Zeist zich in een horecagelegenheid aan de Slotlaan. Daar vroeg zij een man of hij door kon lopen omdat hij de doorgang blokkeerde. Direct kreeg zij van hem een vuistslag in haar gezicht.

De vrouw waarschuwde de politie en de verdachte, een 33-jarige man uit Houten, kon even later in de gelegenheid worden aangehouden. Hij is in het politiebureau verhoord en bekende de mishandeling. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Auto tegen ANWB-paal

BILTHOVEN Op zaterdag 26 juni raakte een automobilist gewond bij een aanrijding.

Rond 13.45 uur reed een 76-jarige automobilist uit Utrecht over de Gezichtslaan, komende uit de richting van de Prof. Bronkhorstlaan. Hij sloeg rechtsaf in de richting van de snelweg A27, maar botste in de bocht tegen een ANWB-paal.

Hij is met hand-, been- en borstletsel per ambulance naar het Diaconessenhuis in Utrecht gebracht. De auto moest worden weggesleept.

Ruzie bij benzinestation

ZEIST Op zaterdag 26 juni kreeg een man het aan de stok met twee andere mannen.

Rond 09.45 uur was een 60-jarige man uit Zeist zijn banden aan het oppompen bij een benzinestation aan de Kwikstaartlaan. Nadat hij klaar was, wilde hij de slang terughangen. Daarbij werd hij aangesproken door een automobilist, een 37-jarige man uit Zeist. De 60-jarige man zei dat de ander zijn auto opzij moest zetten zodat hij weg kon rijden en de ander bij de luchtslang kon. Daarop kreeg de 60-jarige man een harde duw van de 37-jarige man en kwam ten val.

Een 35-jarige man uit Den Haag zag het voorgaande gebeuren en zei daar wat van. Daarop pakte de 37-jarige verdachte een biljartkeu uit zijn auto en ging de Hagenaar te lijf. Die was voor geen kleintje vervaard, verdedigde zichzelf en gaf de verdachte een vuistslag in het gezicht. Die kwam ten val en droop af.

Bij de komst van de politie was de verdachte al vertrokken. De 60-jarige man deed aangifte van mishandeling. De Hagenaar wenste geen aangifte te doen. De politie stelde een onderzoek in op het adres van de verdachte, maar hij werd niet aangetroffen.

Rond 12.00 uur meldde de verdachte zich aan het politiebureau. Hij werd daar aangehouden op verdenking van mishandeling. Hij is verhoord en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.