Politie Groningen

Persberichten zondag 27 juni 2004

provincie Groningen, 27-06-2004 -

Zuidhorn: man (60) komt om bij verkeersongeval
Een 60-jarige man uit Grootegast is zaterdagmiddag op de Fanerweg bij een verkeersongeval om het leven gekomen. Het slachtoffer reed in zijn auto op de Fanerweg en naderde een voor hem rijdende personenauto, bestuurd door een 71-jarige man uit Nietap. De Grootegaster reed met een hogere snelheid dan de 71-jarige. De man probeerde de voor hem rijdende auto te ontwijken, maar kwam het slachtoffer met zijn voorzijde tegen de rechterachterzijde van de andere auto. Vervolgens reed de 60-jarige de rechterberm in en botste hij frontaal tegen een boom. Het slachtoffer overleed op de plaats van het ongeval. Direct na de botsing tegen de boom vloog het motorcompartiment in brand. Voorbijgangers wisten dit brandje direct te blussen. De andere automobilist bleef ongedeerd. Zijn auto raakte beschadigd. Op de plaats van het ongeval kwamen naast enkele eenheden van de politie ook de brandweer en ambulancepersoneel ter plaatse. De politie heeft technisch onderzoek verricht naar de toedracht van het ongeval. Ook heeft de politie een rapportage van het ongeval.

Groningen: verkeersovertreder aangehouden
De politie heeft zaterdagmiddag in de Nieuwe Ebbingestraat een 20-jarige man uit Tynaarlo aangehouden na het begaan van een verkeersovertreding. De Drent fietste door het rode licht en werd vervolgens door politieagenten bekeurd. De man wenste in het geheel niet mee te weken, waarna hij meegenomen werd naar het politiebureau. Daar gaf hij in eerste instantie een valse naam op. Later bleek zijn ware identiteit. Na het onderzoek kreeg de verdachte twee bekeuringen uitgereikt met een totaalbedrag van 120 euro. Na het verhoor mocht de Drent het politiebureau verlaten.

Groningen: jonge vrouw met vlindermes aangehouden
In een discotheek aan de Gelkingestraat heeft de politie zaterdagnacht een19-jarige vrouw uit Leeuwarden aangehouden voor de Wet Wapens en Munitie. De Friezin bleek bij het binnengaan van de discotheek een vlindermes bij zich te hebben. Hierop werd de politie door het personeel gewaarschuwd. De jonge vrouw werd meegenomen naar het politiebureau. Het mes werd in beslag genomen. De Friezin mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: Stadjer rijdt 80 km/uur te hard
De politie heeft zaterdagnacht op de Verlengde Hereweg een 20-jarige man uit Groningen aangehouden na een forse snelheidsovertreding. De Stadjer zijn snelheid werd bij een lasersnelheidscontrole geklokt op 81 km/uur, waar 50 km/uur is toegestaan. Hierop verhoogde de man zijn snelheid. De agenten wilde de snelle rijder controleren en reden achter hem aan. De Stadjer verhoogde zijn snelheid nog meer, waarna een snelheid van 130 km/uur werd gemeten. De verdachte werd vervolgens tot stoppen gedwongen en aangehouden. Op het politiebureau werd de man zijn rijbewijs ingevorderd. Ook zijn auto werd in beslag genomen. Na verhoor mocht de man het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: fietser gewond na val
Een 61-jarige man uit Groningen is zaterdagnacht na een val met zijn fiets gewond geraakt. De Stadjer was door onbekende reden komen te vallen en liep daarbij verwondingen aan zijn hoofd op. Het slachtoffer werd door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: ongeval met drank
Een 44-jarige man zonder vaste woonplaats is zaterdagnacht op de kruising Verlengde Oosterstraat, Trompsingel, Zuiderpark en Oosterweg gewond geraakt bij een ongeval. De man verleende op de kruising geen voorrang aan een 22-jarige automobilist uit Groningen. De fietser kwam ten val en brak daarbij zijn sleutelbeen. Het slachtoffer werd vervolgens naar het ziekenhuis gebracht. Na behandeling moest de verdachte mee naar het politiebureau, omdat de agenten alcohol bij hem hadden geroken. Daar werd geconstateerd dat de fietser 2,1 promille alcohol in zijn bloed had. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: Harenaar raakt rijbewijs kwijt bij snelheidscontrole De politie heeft zaterdagnacht op de Verlengde Hereweg een 23-jarige man uit Haren bekeurd voor te hard rijden. De Harenaar zijn snelheid werd bij een snelheidscontrole gemeten en bleek dat hij de snelheid met 51 km/uur had overschreden. Hij reed in zijn auto derhalve 101 km/uur, waar 50 km/uur is toegestaan. De man zijn rijbewijs werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: Fries rijdt na achtervolging gracht in
De politie heeft zaterdagnacht op het Schuitendiep een 33-jarige man uit Leeuwarden aangehouden voor rijden onder invloed. Politieagenten wilden de Fries in zijn auto controleren en gaven hem een stopteken. In plaats van te stoppen, verhoogde de man zijn snelheid en reed hij via het Gedempte Zuiderdiep naar het Gedempte Kattendiep. Bij het Schuitendiep moest de Fries rechtsaf slaan, maar schoof hij door de te hoge snelheid rechtdoor. Via een stoeprand werd de auto gelanceerd en reed de bestuurder, samen met zijn een jaar oudere broer, het water van het Schuitendiep in. Op het trottoir van het Schuitendiep liepen op dat moment drie vrouwen, die net niet door de auto werden geraakt. Beide broers konden ongedeerd uit het water worden gehaald. Ook de auto werd uit de gracht getakeld en afgesleept. De bestuurder bleek alcohol te hebben gedronken. Op het politiebureau werd geconstateerd dat de Fries 0,8 promille alcohol in zijn bloed had. De man zijn rijbewijs werd vervolgens ingevorderd. Hij werd gehoord en mocht daarna het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: snorfietser gewond na achtervolging
Een 22-jarige man uit Groningen is zaterdagnacht op het Wouter van Doeverenplantsoen aangehouden voor diefstal en rijden onder invloed. De politie kreeg een melding binnen dat een man zijn gestolen snorfiets in de Poelestraat had zien rijden. Politieagenten zagen op dat moment de 22-jarige man bij het Noorderplantsoen rijden en sommeerden de Stadjer te stoppen. Hierop ging de bromfietser er vandoor. Na een korte achtervolging kon de Stadjer op de bromfiets worden klemgereden. In plaats van te stoppen, reed de 22-jarige tegen de politieauto en kwam hij ten val. De verdachte zette het vervolgens op een lopen, maar kon hij door politieagenten worden achterhaald. De agenten roken alcohol bij de man, waarna een blaastest op straat uitwees dat hij inderdaad had gedronken. Op het politiebureau bleek dat de man last had van zijn rug. Na onderzoek werd de verdachte naar het ziekenhuis gebracht. Na behandeling werd van de Stadjer in het ziekenhuis een bloedproef afgenomen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de mogelijke diefstal van de snorfiets. De verdachte zal worden gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Noordwolde: vrouw gewond na aanval koe
Een 27-jarige vrouw is zaterdagmiddag op de Noordwolderweg gewond geraakt bij een ongeval. De vrouw werd plotseling aangevallen door een koe en verloor even haar bewustzijn. Het slachtoffer werd met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Over de omstandigheden waaronder het ongeval kon gebeuren, is niets bekend geworden.

Noordhorn: bromfietser gewond na eenzijdig ongeval
Een 19-jarige jongen uit Zuidhorn is zaterdagavond in de Langestraat gewond geraakt na een eenzijdig ongeval. De jongen was de controle kwijt geraakt over zijn voertuig en was vervolgens gevallen. Hij liep diverse verwondingen op. De bromfietser werd vervolgens door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Na behandeling heeft de politie van het slachtoffer een bloedproef afgenomen, omdat de verdenking bestond dat hij alcohol had gedronken. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Garrelsweer: man moet rijbewijs na snelheidscontrole inleveren De politie heeft zaterdagnacht op de Provincialeweg N360 een 24-jarige man uit Delfzijl bekeurd voor te hard rijden. De man werd bij een snelheidscontrole geregistreerd en bleek dat hij 138 km/uur had gereden, waar 80 km/uur is toegestaan. De automobilist moest zijn rijbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal op.

Veendam: man voor vernieling aangehouden
De politie heeft zaterdagavond in de Kerkstraat een 21-jarige man uit Muntendam aangehouden voor vernieling. De verdachte werd door omstanders onder controle gehouden, nadat hij enkele fietsen had omgegooid. De Muntendammer, die behoorlijk onder invloed van alcohol verkeerde, werd vervolgens weer recalcitrant en trapte hij tegen de politieauto. Hierop werd de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Nader onderzoek wees uit dat een koplamp en de bumper beschadigd waren. De Muntendammer werd ter ontnuchtering ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: fietser gewond na verkeersongeval
Een 31-jarige man uit Groningen is zaterdagnacht op de kruising Paterswoldseweg met de Koeriersterweg gewond geraakt bij een ongeval. Een 58-jarige man uit Groningen verleende bij het afslaan geen voorrang aan de Stadjer, die op het fietspad reed. De fietser raakte gewond aan zijn arm en werd door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Groningen: politie houdt telefoondief aan
De politie heeft zaterdagnacht in de Sint Jansstraat een 39-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden voor diefstal en heling. Via de cameras van het cameratoezicht werd gezien dat een man iets verstopte in de Donkersgang. Politieagenten troffen daar een mobiele telefoon aan. Een uur later meldde een 22-jarige vrouw uit Groningen zich aan het politiebureau. Zij vertelde dat haar tas in een horecagelegenheid aan de Grote Markt was weggenomen met daarin onder meer een mobiele telefoon. Al snel bleek dat de mobiele telefoon, die in de Donkersgang was aangetroffen, haar eigendom was. Zij verstrekte de politie een signalement van de dader. Korte tijd later werd de 39-jarige man in de Poelestraat gesignaleerd, die volledig aan het signalement voldeed. Politieagenten zagen dat de verdachte een mobiele telefoon in zijn handen had. Bij het zien van de dienders ging de man er als een haas vandoor. Tijdens zijn vlucht gooide hij de betreffende telefoon weg. In de Sint Jansstraat kon de verdachte worden achterhaald en worden ingerekend. De politie stelt een onderzoek in. De man zal vandaag worden gehoord.