Eemland zuid, 12.45 uur

Utrecht 27-06-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Onrustig

WOUDENBERG In de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 juni zorgden twee groepen jongeren voor onrust.

Rond 02.00 uur verlieten groepen jongeren een feest aan De Bosrand. Daarbij ontstonden er schermutselingen tussen twee groepen jongeren uit Woudenberg en Leusden. Meerdere politie-eenheden werden ingezet om de partijen gescheiden te houden. Er is gebruik gemaakt van de korte wapenstok. Daarbij liep niemand noemenswaardig letsel op, maar lukte het wel de partijen uit elkaar te houden.

Aanrijding

AMERSFOORT Op zaterdag 26 juni raakte een 15-jarige inzittende van een auto gewond bij een aanrijding.

Rond 17.25 uur stond een 43-jarige automobilist uit Amersfoort op het Euterpeplein stil voor een verkeerslicht op de kruising met de Ringweg Randenbroek. Achter hem stond een 41-jarige automobilist uit Amersfoort stil. De Amersfoorter trok al op, terwijl de auto voor hem nog stil stond. Daardoor botste hij op zijn voorligger.

In de auto van de 43-jarige automobilist zat een 15-jarig meisje uit Schagen. Zij is met nekklachten per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis in Amersfoort gebracht en mocht na onderzoek naar huis.

De 41-jarige automobilist bleek teveel te hebben gedronken. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 590 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Ruzie

AMERSFOORT Op zaterdag 26 juni kregen twee mannen ruzie met elkaar.

Rond 14.10 uur bevond een 37-jarige man uit Amersfoort zich in een winkel aan de Van Randwijcklaan. Toen vervolgens een bekende van hem, een 41-jarige man uit Amersfoort, de zaak binnenkwam, kregen zij ruzie met elkaar. De ruzie zette zich op straat voort en mondde uit in een vechtpartij, waarbij over en weer klappen vielen.

Beide mannen wensten aangifte tegen elkaar te doen. De politie stelt een nader onderzoek in naar wat er precies heeft plaatsgevonden.