Heuvelrug, 13.20 uur

Utrecht 27-06-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Man aangehouden

VEENENDAAL In de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 juni werd een verdachte van bedreiging en mishandeling aangehouden.

Rond 00.30 uur meldde een 40-jarige medewerker van een horecagelegenheid aan de Markt dat hij zojuist door een verdachte bedreigd was. De verdachte had tevens in de gelegenheid een glas tegen het raam gegooid.

Politiemensen hielden op de Markt de verdachte, een 35-jarige man uit Veenendaal, aan. Hij is naar het politiebureau overgebracht.

Hij bleek in de horecagelegenheid ruzie te hebben gehad met een 33-jarige man uit Veenendaal. Hij had de 33-jarige man daarbij met een glas in het gezicht geslagen en het slachtoffer was ook door een andere verdachte geslagen. Daarbij liep het 33-jarige slachtoffer hoofdletsel op. Hij werd gewond op de J.G. Sandbrinkstraat aangetroffen en deed aangifte van mishandeling. Na deze ruzie had de verdachte de medewerker van de horecagelegenheid bedreigd en was de zaak uitgezet. Het slachtoffer had op eigen gelegenheid de zaak verlaten.

Oplichting

RHENEN Op zaterdag 26 juni kwam een poging tot oplichting bij een geldautomaat aan het licht.

Rond 12.45 uur wilde een 62-jarige man uit Rhenen geld gaan pinnen bij een pinautomaat aan het Frederik van de Paltshof. Hij merkte dat zijn pasje in het apparaat bleef hangen. Vervolgens zag hij dat een voorfrontje voor de bankpasinvoergleuf aan was gebracht en dat boven de automaat nog een frontje was geplaatst. Het lukte hem vervolgens om zijn pas uit de automaat te halen, waarna hij de politie waarschuwde.

In het tweede frontje bleek een klein cameraatje te zijn aangebracht. De politie heeft direct in de omgeving een onderzoek naar mogelijke verdachten ingesteld, maar daarbij werd niemand aangetroffen.

De oplichtingstruc is dat verdachten middels het eerste voorzetfrontje de gegevens van de bankpas kopiëren en met het cameraatje de ingetikte pincode kunnen zien. Vervolgens wordt met de gekopieerde gegevens een andere pas aangemaakt en met behulp van de pincode wordt de rekening geplunderd.

Men wordt geadviseerd altijd oplettend bij een pinautomaat te zijn en eventuele verdachte omstandigheden direct aan de politie te melden. Tevens is het verstandig bij het intikken de pincode het toetsenbord met de andere hand afgeschermd te houden.