Politie Zuid-Holland-Zuid

27/6 Weekend Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

27-06-2004 - Persberichten district II

ONWEL
SLIEDRECHT Een 39-jarige vrouw uit Sliedrecht is op 25 juni onwel geworden in haar woning aan Het Groenevelt. Twee ambulances en een traumahelicopter zijn ter plaatse gekomen om de vrouw te behandelen en te stabiliseren. De vrouw is onder spoedbegeleiding door motorrijders van de Politie Zuid-Holland-Zuid en Rotterdam-Rijnmond naar het ziekenhuis in Rotterdam vervoerd. Haar toestand is onbekend.

MAN AANGEHOUDEN
GORINCHEM Een 26-jarige man uit Gorinchem is op 27 juni op de Willem de Vries Robbeweg aangehouden. De verdachte zou diverse vernielingen hebben verricht in een woning op de Arkelsedijk en gevochten met de bewoner (leeftijd onbekend). De twee hadden een privé-geschil. De bewoner werkte de 26-jarige amokmaker de woning uit waarbij een ruit sneuvelde. Door het gebroken glas liep de bewoner daarbij een slagaderlijke bloeding aan zijn arm op. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De verdachte kon kort daarop worden aangehouden. Hij is in verzekering gesteld.

ALCOHOL
HOOGBLOKLAND - Een 51-jarige automobilist uit Hoogblokland is op 26 juni op de Dorpsweg aangehouden. Hij had teveel op kreeg een rijverbod van zes uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.
LEERDAM - Een 48-jarige automobilist uit Culemborg is op 26 juni op de Diefdijk aangehouden. Hij kreeg een rijverbod van vijf uur. LEERDAM In Leerdam is op 26 en 27 juni op de Schaikseweg en op de Koningin Emmalaan een alcoholcontrole gehouden. Dat leverde het volgende op:
Een 57-jarige automobilist uit Geldermalsen is op 26 juni op de Koningin Emmalaan aangehouden. Hij kreeg een rijverbod van vijf uur. Een 35-jarige automobilist uit Utrecht is op 26 juni op de Schaikseweg aangehouden. Hij kreeg een rijverbod van twee uur. Een 39-jarige automobilist uit Leerdam is op 27 juni op de Schaikseweg aangehouden. Hij kreeg een rijverbod van vier uur. Een 48-jarige man uit Leerdam is op 27 juni op de Koningin Emmalaan aangehouden. Hij kreeg een rijverbod van twee uur. Een 64-jarige man uit Leerdam is op 27 juni op de Schaikseweg aangehouden. Hij kreeg een rijverbod van een uur. Een 33-jarige man uit Utrecht is op 27 juni op de Schaikseweg aangehouden. Hij kreeg een rijverbod van twee uur. Een 54-jarige vrouw uit Schiedam is op 27 juni op de Koningin Emmalaan aangehouden. Ze kreeg een rijverbod van twee uur. Een 29-jarige vrouw uit Asperen is op 27 juni op de Schaikseweg aangehouden. Ze kreeg een rijverbod van twee uur. Een 34-jarige man uit Schalkwijk is op 27 juni op de Schaikseweg aangehouden. Hij kreeg een rijverbod van vijf uur.

AANHANGER
MEERKERK Een 21-jarige man uit Meerkerk is op 26 juni op de autosnelweg A27 ter hoogte van Meerkerk aangehouden. Hij reed op de snelweg met een aanhanger die op 22 juni in Nieuwerkerk aan den IJssel was gestolen. Een getuige herkende de aanhanger en waarschuwde de politie. De 21-jarige is na zijn aanhouding in verzekering gesteld en op 27 juni in vrijheid gesteld.

VOETGANGER GEWOND
PAPENDRECHT Een 53-jarige man uit Alblasserdam is op 26 juni gewond geraakt toen een 24-jarige vrouw uit Alblasserdam over zijn voet reed. Dit gebeurde op een parkeerplaats op de Den Briel. Een ambulance kwam ter plaatse om het slachtoffer te behandelen. De 53-jarige hield er een pijnlijke voet aan over.

FIETSER GEWOND
ALBLASSERDAM Een 17-jarige fietser uit Papendrecht is in de vroege ochtend van 27 juni gewond geraakt nadat een 20-jarige automobilist hem door nog onbekende op de Hoogendijk aanreed. De fietser raakte gewond aan zijn gezicht, arm en knie en is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De auto raakte licht beschadigd, de fiets raakte total loss.