Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, zondag 27 juni 2004

Den Helder 27-06-2004 - 16.00 uur

Snelheidscontrole
Middenmeer/Wieringerwerf/Hoorn, zaterdag 26 juni 2004. Bij een verkeerscontrole op de Alkmaarseweg in Middenmeer, de Medemblikkerweg in Wieringerwerf en de Provincialeweg in Hoorn zijn op zaterdagmiddag in totaal 10 bonnen geschreven.
Het ging om de volgende overtredingen:

- niet dragen van de gordel (2)

- overschrijden van de maximum snelheid (4)
- rijden over een doorgetrokken streep (2)

- rijden door rood licht (1)

- negeren van een bord verplichte rijrichting (1)

Invordering rijbewijs
Middenmeer, zaterdag 26 juni 2004.
Bij een verkeerscontrole in de hele regio is op de Alkmaarseweg een man aangehouden die met 135 km/u reed waar 80 km/u is toegestaan. De man, 43 jaar uit Alkmaar, kon zijn rijbewijs inleveren en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Mishandeling
De Koog, zaterdag 25 juni 2004.
Tijdens een ruzie om een stoel is op zaterdagavond omstreeks 23.00 uur een 59-jarige man uit De Koog mishandeld. Een 27-jarige man uit Amsterdam gooide een bierglas naar het hoofd van de man. Dit leidde tot verwondingen aan het gezicht van het slachtoffer. De verdachte is in verzekering gesteld en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aangehouden na belediging agent
Den Helder, zaterdag 26 juni 2004.
Op de Prins Hendriklaan is een 24-jarige man uit Den Helder aangehouden wegens het beledigen van een agent. Agenten hielden een automobilist aan die zij de dag ervoor hadden bekeurd wegens het rijden met te gladde banden. Dit euvel was nog niet verholpen en de agenten spraken de bestuurder hierop aan. De bijrijder, de 24-jarige man, kwam de auto uit en beledigde de agenten. Tijdens zijn aanhouding verzette hij zich. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vechtpartij
Den Helder, zondag 27 juni 2004.
Omstreeks 2.30 uur is er gevochten op de Koningsstraat. Een 31-jarige man uit Den Helder werd daarbij met een bierglas in zijn gezicht gestoken en liep een verwonding op. De politie heeft twee verdachten aangehouden: een 30-jarige man uit Den Helder en een 27-jarige man uit Den Helder. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Inbraak woning
Den Helder, zondag 27 juni 2004.
Tussen zaterdag 12.30 uur en zondag 2.30 uur is ingebroken bij een woning aan de Lekstraat. De daders zijn vermoedelijk binnen gekomen via de achterzijde van het huis. Er zijn diverse goederen ontvreemd, onder andere camera's, een plasmascherm, sieraden en een geldbedrag.